Kvällens kulinariska resa går till Spanien, vi ska nämligen laga paprikakryddad sej och 'pan con tomate'. Vi kryddar sej med vår kryddblandning som vi kallar mamas favorit, och så steker vi den till perfektion. Vi serverar vår sej med 'pan con tomate', som är baguette med ljuvlig tomatmix. Och vi är inte färdiga än, ikväll bjuder vi nämligen också på rostade grönsaker och krämig aioli!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
½
Zucchini
1
Lök
1
Salladslök
½
Vitlöksklyfta
2
Tomat
1
Baguette
(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Sesam)
4
Vitlöksflörter
4
Mamas Favorit
(Innehåller Ägg)
250
Sej
(Innehåller Fisk)
40
Aioli
(Innehåller Ägg, Senap)
300
Potatis
¼
Salt (steg 2)
¼
Socker (steg 2)
1
Olivolja (steg 3)
Sätt ugnen på 240°C/220°C (varmluft). Tärna potatis [1/2 st, 2P] i 2 cm stora bitar och placera på en plåt [2 st, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och peppar. Rosta i ugnen i 25-30 min, eller tills gyllene.
Skär zucchini [1/2 st, 2P] och lök i 2 cm stora bitar. Skiva salladslök tunt. Riv eller pressa vitlök [1/2 st, 2P]. Halvera tomat, och riv i en medelstor skål till purékonsistens. Rör i vitlök, salt [1/4 tsk | 1 tsk] och socker[1/4 tsk | 1/2 tsk]. Ställ åt sidan tills precis innan servering.
Dela bröd på längden och ringla över olivolja [1 msk | 2 msk]. Ta ut plåten när det är 12 min kvar av potatisens tillagningstid. Tillsätt zucchini, lök, Vitlöksflörter, hälften av Mamas favorit, en nypa salt och peppar och en skvätt olivolja, och blanda väl. Rosta i ugnen i 10-12 min. Placera bröd på gallret och baka i ugnen tills gyllene och rostade, 7-8 min. Ta ut färdigbakat bröd och ställ åt sidan.
Krydda fisk med resterande Mamas favorit och en nypa salt. Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek fisk i 2-3 min på varje sida eller tills gyllene och genomstekt. TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ ogenomskinligt och lätt faller isär.
Skeda över tomatmix (ta så mycket puré och så lite vätska som möjligt) på bröden. Strö över en nypa salt (havssalt om du har det). Ringla eventuellt över en skvätt olivolja.
Lägg upp rostade grönsaker, paprikakryddad sej och 'pan con tomate' på tallrikar. Fördela hälften av aioli på grönsakerna och resten på fisken. Garnera med salladslök.