Spanskinspirerade panerade räkor
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Spanskinspirerade panerade räkor

Spanskinspirerade panerade räkor

med patatas bravas och rucolasallad

Patatas bravas är en populär spank tapasrätt som består av rostad, stekt eller friterad potatis i en het tomatsås. I kvällens rätt blir de ett perfekt tillbehör till våra pankopanerade räkor som vi toppar med aioli. Vi bjuder också på en citrondoftande zucchini- och rucolasallad och garnerar med färsk persilja.

Taggar:
Laga mig först
Allergener:
Kräftdjur
Gluten
Vete
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Citron

1 st

Zucchini

4 g

Rökt paprikapulver

150 g

Räkor

(Innehåller Kräftdjur)

500 g

Potatis

50 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

1 st

Vitlöksklyfta

40 g

Rucola

1 burk

Tomatpuré

1 g

Chiliflakes

40 g

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

1 portionspåse

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till potatis

1 msk

Smör till sås

¼ tsk

Socker till sås

1 msk

Mjöl till panering

¼ tsk

Salt till mjöl

1

Ägg till panering

¼ tsk

Salt till sallad

½ msk

Olja till sallad

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2807 kJ
Energi (kcal)671 kcal
Fett27.5 g
varav mättat6.9 g
Kolhydrater81 g
varav socker11.5 g
Protein25.5 g
Salt4.2 g

Instruktioner

Rosta potatis
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.

Blanda med olivolja, salt, rökt paprikapulver och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.

TIPS: Använd flera plåtar om det blir för trångt.

Gör tomatsås
2

Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.

Smält smör i en medelstor kastrull på medelvärme.

Stek vitlök, chiliflakes, socker och tomatpuré i 1–2 min, eller tills väldoftande.

Ta av från värme och ställ åt sidan.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Panera räkor
3

Torka av räkor med hushållspapper och placera i en medelstor skål.

Tillsätt mjöl, salt och en nypa peppar och vänd runt.

Vispa ägg i en separat skål och rör ner det i skålen med räkor.

TIPS: Använd bara hälften av ägget för 2P.

Stek räkor
4

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Tillsätt panko till skålen med räkor och vänd runt till räkor är täckta precis innan stekning.

Stek räkor i 1–2 min per sida, eller tills gyllene och genomstekta. Vänd dem försiktigt.

TIPS: Om panko ramlar av i stekpannan kan du toppa räkorna med det senare.

TIPS: Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten.

Blanda sallad
5

Under tiden, skölj rucola.

Skala zucchini i långa band med en potatisskalare.

Halvera citron.

Blanda rucola, zucchini, citronsaft, salt och olivolja i en stor skål.

Blanda potatis med tomatsås i en stor skål precis innan servering.

Servera
6

Lägg upp patatas bravas och sallad i djupa skålar.

Toppa potatis med räkor och ringla över aioli.

Garnera hela rätten med rivna persiljeblad.