Spenat- och ricottafylld tortelloni
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Spenat- och ricottafylld tortelloni

Spenat- och ricottafylld tortelloni

med krämig svampsås och knapriga hasselnötter

Sätt guldkant på tillvaron med perfekt kokt tortelloni och en krämig gräddsås gjord på vitlöksstekt svamp och grönsaker. Höj smakerna ytterligare med krispig grönkål du låtit rosta i ugnen och toppa med lagrad ost och nymalen svartpeppar.

Taggar:
<650 kcal 2P-baserat
Snabb
Vegetarisk
Allergener:
Mjölk
Ägg
Gluten
Vete
Nötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

300

Tortelloni med ricotta och spenat

(Innehåller Mjölk, Ägg, Gluten, Vete Kan innehålla Senap, Soja)

200

Champinjoner

4

Grönsaksbuljong

20

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

2

Vitlöksklyfta

½

Zucchini

30

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

1

Chiliflakes

4

Vitlöksflörter

20

Hasselnötter

(Innehåller Nötter)

1

Lök

Ingår inte i din leverans

1

Smör (steg 2)

½

Olivolja (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)805 kcal
Energi (kJ)3368 kJ
Fett43.25 g
varav mättat19.1 g
Kolhydrater70.51 g
varav socker15.6 g
Protein27.13 g
Salt2.9 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Skär svamp och lök i tunna skivor. Tärna zucchini [1/2 st, 2P] i 1 cm stora bitar. Finhacka eller pressa vitlök. Koka upp en stor kastrull med saltat vatten*.

Fräs grönsaker
2

Smält smör* [1 msk | 2 msk] med en skvätt olivolja*[1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs lök, svamp och en nypa salt* i 3-4 min, tills de börjar mjukna. Tillsätt zucchini och fräs i ytterligare 3-4 min. Tillsätt vitlök och fräs i ytterligare 1 min.

Förbered råvaror
3

Grovhacka hasselnötter. Skölj och grovhacka spenat.

Koka svampsås
4

Tillsätt matlagningsgrädde, Vitlöksflörter, grönsaksbuljong och en nypa chili flakes till stekpannan, när grönsakerna har mjuknat. Sjud i 3-4 min tills såsen tjocknat något. Smaka av med en generös nypa peppar*. TIPS: Skippa chili, eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Tillsätt pasta
5

Tillsätt tortelloni i kastrullen med kokande vatten, och koka i 4-5 min eller tills den är 'al dente'. Häll av vattnet och tillsätt tortelloni till svampsåsen tillsammans med hälften av spenaten. Blanda och smaka av med salt*.

Servera
6

Lägg upp tortelloni och svampsås på tallrikar. Strö över riven ost och en nypa nymalen peppar*. Garnera med hasselnötter och resterande spenat.