Spenat- och ricottafylld tortelloni
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Spenat- och ricottafylld tortelloni

Spenat- och ricottafylld tortelloni

med svampsås och knapriga hasselnötter

Sätt guldkant på tillvaron med perfekt kokt tortelloni och en krämig gräddsås gjord på stekt svamp och grönsaker. Toppa med lagrad ost och nymalen svartpeppar. Lätt som en plätt och vips, redo att serveras!

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Allergener:
Mjölk
Vete
Ägg
Gluten
Selleri
Nötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

300 g

Tortelloni med ricotta och spenat

(Innehåller Vete, Mjölk, Ägg, Gluten Kan innehålla Blötdjur, Selleri, Nötter, Fisk, Kräftdjur, Senap, Soja)

200 g

Champinjoner

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

½ st

Zucchini

30 g

Spenat

1 g

Chiliflakes

4 g

Vitlöksflörter

20 g

Hasselnötter

(Innehåller Nötter Kan innehålla Sesam, Spelt, Vete, Korn, Havre, Jordnötter, Råg)

1 st

Lök

Ingår inte i din leverans

1 msk

Smör (steg 2)

½ msk

Olivolja (steg 2)

½ tsk

Salt (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3218 kJ
Energi (kcal)769 kcal
Fett39.6 g
varav mättat17.3 g
Kolhydrater73.6 g
varav socker16.5 g
Protein26.2 g
Salt4.2 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Skär svamp och lök i tunna skivor.

Tärna zucchini [1/2 st, 2P] i 1 cm stora bitar. 

Fräs grönsaker
2

Smält smör [1 msk | 2 msk] tillsammans med en skvätt olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Tillsätt lök, svamp och salt [1/2 tsk | 1 tsk], och fräs i 3-4 min, eller tills de börjar mjukna.

Tillsätt zucchini och fräs i 3-4 min. 

Förbered spenat och nötter
3

Grovhacka hasselnötter.

Skölj och grovhacka spenat.

Koka sås
4

När grönsakerna väl har mjuknat, tillsätt matlagningsgrädde, Vitlöksflörter, grönsaksbuljong och en nypa chiliflakes till stekpannan.

Sjud i 3-4 min tills såsen tjocknat något. 

Smaka av med en generös nypa peppar. 

TIPS: Skippa chiliflakes eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Tillsätt pasta
5

Tillsätt pasta i kastrullen med kokande vatten, och koka i 1-2 min eller tills den är 'al dente'.

Skopa försiktigt upp kokvatten [1 dl | 2 dl] med en kopp precis innan du häller av vattnet från pastan. 

Tillsätt pasta, sparat kokvatten [1/2 dl | 1 dl] och spenat till svampsåsen. Blanda och smaka av med salt.

TIPS: Tillsätt en extra skvätt vatten om såsen ser torr ut. 

TIPS: ‘Al dente’ betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Servera
6

Lägg upp tortelloni och svampsås på tallrikar.

Strö över riven ost och en nypa nymalen peppar.

Garnera med hasselnötter.