Räkor spelar huvudrollen i kvällens middag, där vi smaksätter dem med vår egen kryddblandning Panamat och serverar dem i en härlig bowl. De får sällskap av bulgur, sallad, rödbeta med salladost och en krämig gräddfilsdressing med honung och senap.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
75 ml
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
1 st
Gurka
8 g
Panamat
100 g
Romansallad
150 g
Räkor
(Innehåller Kräftdjur)
1 st
Rödbetor, förkokta
85 g
Bulgur
(Innehåller Vete, Gluten)
20 g
Honung- & senapsdressing
(Innehåller Sulfiter, Ägg, Senap)
20 g
Valnötter
(Innehåller Nötter Kan innehålla Sesam, Jordnötter)
100 g
Grekisk salladsost
(Innehåller Mjölk)
1 st
Morot, Julienne
1 portionspåse
Bladpersilja
2.5 dl
Vatten till bulgur
¼ tsk
Salt till bulgur
¼ tsk
Salt till dressing
1 msk
Olja till sallad
¼ tsk
Salt till sallad
¼ tsk
Salt till räkor
Koka upp en kastrull med vatten.
Rör i bulgur, hälften av Panamat och salt och sänk till medellåg värme. Sjud under lock i 9–10 min, eller tills ”al dente”.
Under tiden, blanda honung- och senapsdressing, gräddfil, salt och en nypa peppar i en liten skål. Ställ åt sidan.
Skär rödbeta i 1 cm stora bitar.
Ansa sallad och separera och grovhacka salladsblad.
Grovhacka gurka.
Blanda sallad, gurka, morot, olivolja, salt och en nypa peppar i en medelstor skål.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt räkor och krydda med resterande Panamat och salt. Stek i 1–2 min per sida, eller tills gyllene och genomstekta.
Under tiden, riv persiljeblad i grova bitar.
TIPS: Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten.
Lägg upp bulgur, sallad, rödbeta och räkor i skålar.
Toppa rödbeta med smulad salladsost och sallad med valnötter och persilja.
Servera med en klick dressing.