Kryddig räk- och bulgurbowl
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kryddig räk- och bulgurbowl

Kryddig räk- och bulgurbowl

med salladsost och rödbetor

Räkor spelar huvudrollen i kvällens middag, där vi smaksätter dem med vår egen kryddblandning Panamat och serverar dem i en härlig bowl. De får sällskap av bulgur, sallad, rödbeta med salladost och en krämig gräddfilsdressing med honung och senap.

Taggar:
Supersnabb
Allergener:
Mjölk
Kräftdjur
Vete
Gluten
Sulfiter
Ägg
Senap
Nötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

75 ml

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

1 st

Gurka

8 g

Panamat

100 g

Romansallad

150 g

Räkor

(Innehåller Kräftdjur)

1 st

Rödbetor, förkokta

85 g

Bulgur

(Innehåller Vete, Gluten)

20 g

Honung- & senapsdressing

(Innehåller Sulfiter, Ägg, Senap)

20 g

Valnötter

(Innehåller Nötter Kan innehålla Sesam, Jordnötter)

100 g

Grekisk salladsost

(Innehåller Mjölk)

1 st

Morot, Julienne

1 portionspåse

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

2.5 dl

Vatten till bulgur

¼ tsk

Salt till bulgur

¼ tsk

Salt till dressing

1 msk

Olja till sallad

¼ tsk

Salt till sallad

¼ tsk

Salt till räkor

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2748 kJ
Energi (kcal)657 kcal
Fett35.4 g
varav mättat13.2 g
Kolhydrater163.2 g
varav socker126.3 g
Protein27.5 g
Salt5.5 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

1

Koka upp en kastrull med vatten.

Rör i bulgur, hälften av Panamat och salt och sänk till medellåg värme. Sjud under lock i 9–10 min, eller tills ”al dente”.

Under tiden, blanda honung- och senapsdressing, gräddfil, salt och en nypa peppar i en liten skål. Ställ åt sidan.

Förbered grönsaker
2

Skär rödbeta i 1 cm stora bitar.

Ansa sallad och separera och grovhacka salladsblad.

Grovhacka gurka.

Blanda sallad, gurka, morot, olivolja, salt och en nypa peppar i en medelstor skål.

Stek räkor
3

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Tillsätt räkor och krydda med resterande Panamat och salt. Stek i 1–2 min per sida, eller tills gyllene och genomstekta.

Under tiden, riv persiljeblad i grova bitar.

TIPS: Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten.

Servera
4

Lägg upp bulgur, sallad, rödbeta och räkor i skålar.

Toppa rödbeta med smulad salladsost och sallad med valnötter och persilja.

Servera med en klick dressing.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image