Har ni aldrig hört om Pasta caponata? Så är det på tiden att ni provar denna ljuvliga mix med massor av spännande ingredienser. Kvällens smarriga sås består av tomater, aubergine, timjan, vitlök och ricotta. Vi toppar med riven hårdost, som smälter ner i härligheterna!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
4
Grönsaksbuljong
250
Tagliatelle
(Innehåller Ägg, Gluten, Vete Kan innehålla Soja, Ägg, Senap)
20
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
4
Vitlöksflörter
1
Paprika
½
Aubergine
1
Paprika
1
Lök
2
Vitlöksklyfta
1
Timjan
1
Röd chili
1
Krossade tomater, vitlök & lök
50
Ricotta
(Innehåller Mjölk)
1
Vatten (steg 4)
1
Olivolja (steg 3)
Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Tärna aubergine [1/2 st, 2P] och paprika i 1 cm stora bitar. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en generös skvätt olivolja* och en nypa salt* och peppar*. Rosta i ugnen i 20-25 minuter, eller tills de har fått lite färg och är mjuka.
Skär lök i tunna skivor. Finhacka eller pressa vitlök. Finhacka chili [½ st, 2P]. Plocka timjanblad [2 kvistar | 4 kvistar] och hacka dem fint. TIPS: Håll kvisten i toppen och dra försiktigt fingrarna neråt så att bladen trillar av.
Koka upp en stor kastrull med saltat* vatten* när det återstår 10 min av grönsakernas tillagningstid.
Hetta upp olivolja* [1 msk| 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs lök i 3-4 min, eller tills den börjar mjukna. Tillsätt vitlök och timjan (spara lite till garnering) och fräs i ytterligare 1 min.
Tillsätt krossade tomater, ricotta [1/2 paket, 2P] grönsaksbuljong, Vitlöksflörter, vatten* [1 dl | 2 dl], och en nypa salt* och peppar* till stekpannan. Sjud på medelvärme i 3-4 min, eller tills såsen börjar tjockna. Tillsätt pasta till det kokande vattnet. Koka i 2-3 min eller tills 'al dente'. Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.
Blanda pasta och hälften av de rostade grönsakerna med tomatsåsen i stekpannan. Smaka av med salt* och peppar*. TIPS: Tillsätt lite vatten* om såsen är för tjock.
Lägg upp pasta caponata i skålar, toppa med resterande rostade grönsaker och garnera med chili, riven hårdost och resterande timjan.