topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stark Caponata

Stark Caponata

med färsk pasta och hyvlad italiensk ost

Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.

Har ni aldrig hört om Pasta caponata? Så är det på tiden att ni provar denna ljuvliga mix med massor av spännande ingredienser. Kvällens smarriga sås består av tomater, aubergine, zucchini, timjan, vitlök och ricotta, och kvällens pasta är tagliatelle. Vi toppar med hyvlad ost, som smälter ner i härligheterna!

Taggar:
<650 kcal 2P-baserat
Vegetarisk
Stark
Allergener:
Selleri
Ägg
Gluten
Vete
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

250 g

Tagliatelle

(Innehåller Ägg, Gluten, Vete Kan innehålla Soja, Ägg, Senap)

20 g

Italiensk hårdost, hyvlad

(Innehåller Mjölk)

4 g

Vitlöksflörter

½ st

Aubergine

1 st

Paprika

1 st

Lök

1 st

Vitlöksklyfta

1 portionspåse

Timjan

50 g

Ricotta

(Innehåller Mjölk)

½ st

Zucchini

1 paket

Krossade tomater

1 g

Chiliflakes

Ingår inte i din leverans

1 dl

Vatten (steg 4)

1 msk

Olivolja (steg 3)

½ tsk

Salt (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)636 kcal
Energi (kJ)2662 kJ
Fett18.4 g
varav mättat6.3 g
Kolhydrater94.7 g
varav socker20.2 g
Protein23.3 g
Salt3.6 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Rosta grönsaker
1

Värm ugnen till 220°C/200°C (varmluft). 

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten. 

Tärna aubergine [1/2 st, 2P], zucchini [1/2 st, 2P] och paprika i 1 cm stora bitar, och placera på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja och en generös nypa salt och peppar. 

Rosta i ugnen i 20-30 min, tills mjuka. 

TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.

Förbered råvaror
2

Skär lök i tunna skivor. 

Finhacka eller pressa vitlök. 

Plocka timjanblad [2 kvistar | 4 kvistar]. 

TIPS: Håll timjankvisten i toppen och dra försiktigt fingrarna neråt så att bladen trillar av. 

Fräs lök
3

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme när det återstår 10 min av grönsakernas tillagningstid. 

Fräs lök i 3-4 min, eller tills den börjar mjukna. 

Tillsätt vitlök och timjan och fräs i ytterligare 1 min.

Koka caponata
4

Sänk till medelvärme. Tillsätt krossade tomater, ricotta [1/2 paket, 2P] grönsaksbuljong, Vitlöksflörter, hälften av chilin, vatten [1 dl | 2 dl] och salt [1/2 tsk | 1 tsk]. Sjud i 3-4 min, tills såsen börjar tjockna. 

Tillsätt pasta till det kokande vattnet. Koka i 2-3 min eller tills 'al dente'. Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen. 

TIPS: ‘Al dente’ betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Tillsätt pasta
5

Blanda pasta och rostade grönsaker med tomatsåsen i stekpannan. Krydda med salt och peppar. 

TIPS: Tillsätt lite vatten om såsen blir för tjock.

Servera
6

Lägg upp pasta caponata i skålar. 

Toppa med hyvlad ost och resterande chili.