Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.
Har ni aldrig hört om Pasta caponata? Så är det på tiden att ni provar denna ljuvliga mix med massor av spännande ingredienser. Kvällens smarriga sås består av tomater, aubergine, zucchini, timjan, vitlök och ricotta, och kvällens pasta är tagliatelle. Vi toppar med hyvlad ost, som smälter ner i härligheterna!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
250 g
Tagliatelle
(Innehåller Ägg, Gluten, Vete Kan innehålla Soja, Ägg, Senap)
20 g
Italiensk hårdost, hyvlad
(Innehåller Mjölk)
4 g
Vitlöksflörter
½ st
Aubergine
1 st
Paprika
1 st
Lök
1 st
Vitlöksklyfta
1 portionspåse
Timjan
50 g
Ricotta
(Innehåller Mjölk)
½ st
Zucchini
1 paket
Krossade tomater
1 g
Chiliflakes
1 dl
Vatten (steg 4)
1 msk
Olivolja (steg 3)
½ tsk
Salt (steg 4)
Värm ugnen till 220°C/200°C (varmluft).
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Tärna aubergine [1/2 st, 2P], zucchini [1/2 st, 2P] och paprika i 1 cm stora bitar, och placera på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja och en generös nypa salt och peppar.
Rosta i ugnen i 20-30 min, tills mjuka.
TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.
Skär lök i tunna skivor.
Finhacka eller pressa vitlök.
Plocka timjanblad [2 kvistar | 4 kvistar].
TIPS: Håll timjankvisten i toppen och dra försiktigt fingrarna neråt så att bladen trillar av.
Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme när det återstår 10 min av grönsakernas tillagningstid.
Fräs lök i 3-4 min, eller tills den börjar mjukna.
Tillsätt vitlök och timjan och fräs i ytterligare 1 min.
Sänk till medelvärme. Tillsätt krossade tomater, ricotta [1/2 paket, 2P] grönsaksbuljong, Vitlöksflörter, hälften av chilin, vatten [1 dl | 2 dl] och salt [1/2 tsk | 1 tsk]. Sjud i 3-4 min, tills såsen börjar tjockna.
Tillsätt pasta till det kokande vattnet. Koka i 2-3 min eller tills 'al dente'. Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.
TIPS: ‘Al dente’ betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.
Blanda pasta och rostade grönsaker med tomatsåsen i stekpannan. Krydda med salt och peppar.
TIPS: Tillsätt lite vatten om såsen blir för tjock.
Lägg upp pasta caponata i skålar.
Toppa med hyvlad ost och resterande chili.