Stekt fläskkött i senapssås
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stekt fläskkött i senapssås

Stekt fläskkött i senapssås

med sauterat äpple och rotsellerimos

Enkel och god middagsrätt med fläskkött, rotsellerimos med potatis och vitlök, sauterat äpple och rödlök med spenat och vitlök och en ljuvlig senapssås. Snabbt och gott till helgen, eller till en festlig vardagskväll!

Taggar:
<650 kcal 2P-baserat
Allergener:
Selleri
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Rotselleri

(Innehåller Selleri)

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Rödlök

2 st

Äpple

250 g

Skivad fläskkotlett

4 g

Kycklingbuljong

6 g

Grov senap

(Innehåller Senap)

500 g

Bakpotatis

60 g

Spenat

Ingår inte i din leverans

3 msk

Mjölk (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

1 msk

Olivolja (steg 3)

1 msk

Smör (steg 4)

1 dl

Vatten (steg 5)

¼ tsk

Socker (steg 5)

½ msk

Vetemjöl (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2627 kJ
Energi (kcal)628 kcal
Fett23.3 g
varav mättat8.9 g
Kolhydrater70.1 g
varav socker23 g
Protein34 g
Salt2.7 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Gör rotsellerimos
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten. Skala och tärna potatis och rotselleri i 2 cm stora bitar.

Koka potatis och rotselleri i 11–13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.

Häll av vattnet, och mosa med mjölk [3 msk | 6 msk], salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar i kastrullen. Tillsätt eventuellt en generös klick smör. Täck med lock för att hålla på värmen. 

Förbered råvaror
2

Skär rödlök i tunna skivor.

Halvera, kärna ur och skär äpple i 1 cm tunna klyftor.

Finhacka eller pressa vitlök. 

Skölj spenat.

Stek kött
3

Krydda kött med en nypa salt.

Hetta upp olivolja [1 msk I 2 msk] i en stor stekpanna på hög värme.

Stek kött i 1–2 min per sida, tills genomstekt. Ställ kött åt sidan på en tallrik. 

TIPS: Köttet är färdiglagat när det inte längre är rosa i mitten.

Sautera rödlök & äpple
4

Hetta upp smör [1 msk | 2 msk] i samma stekpanna på medelhög värme.

Fräs rödlök och äpple tills löken är genomskinlig, 3–4 min. 

Rör i spenat och vitlök. Stek tills spenat har mjuknat, 30 sek. Lägg över i en skål och krydda med en nypa salt och peppar.

Koka senapssås
5

Tillsätt vatten [1 dl | 2 dl], socker [1/4 tsk | 1/2 tsk], vetemjöl [1/2 msk | 1 msk], kycklingbuljong och senap [1/2 paket, 2P] till stekpannan. Sjud under omrörning tills såsen tjocknat något, 1–2 min.

Tillsätt kött och vänd så det täckts av sås, och sjud tills uppvärmt, 1–2 min.

Krydda med salt och peppar.

Servera
6

Lägg upp rotsellerimos och kött på tallrikar.

Toppa med äpple, spenat, rödlök och resterande senapssås.