Enkel och god middagsrätt med fläskkött, rotsellerimos med potatis och vitlök, sauterat äpple och rödlök med spenat och vitlök och en ljuvlig senapssås. Snabbt och gott till helgen, eller till en festlig vardagskväll!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Rotselleri
(Innehåller Selleri)
1 st
Vitlöksklyfta
1 st
Rödlök
2 st
Äpple
250 g
Skivad fläskkotlett
4 g
Kycklingbuljong
6 g
Grov senap
(Innehåller Senap)
500 g
Bakpotatis
60 g
Spenat
3 msk
Mjölk (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 1)
1 msk
Olivolja (steg 3)
1 msk
Smör (steg 4)
1 dl
Vatten (steg 5)
¼ tsk
Socker (steg 5)
½ msk
Vetemjöl (steg 5)
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten. Skala och tärna potatis och rotselleri i 2 cm stora bitar.
Koka potatis och rotselleri i 11–13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.
Häll av vattnet, och mosa med mjölk [3 msk | 6 msk], salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar i kastrullen. Tillsätt eventuellt en generös klick smör. Täck med lock för att hålla på värmen.
Skär rödlök i tunna skivor.
Halvera, kärna ur och skär äpple i 1 cm tunna klyftor.
Finhacka eller pressa vitlök.
Skölj spenat.
Krydda kött med en nypa salt.
Hetta upp olivolja [1 msk I 2 msk] i en stor stekpanna på hög värme.
Stek kött i 1–2 min per sida, tills genomstekt. Ställ kött åt sidan på en tallrik.
TIPS: Köttet är färdiglagat när det inte längre är rosa i mitten.
Hetta upp smör [1 msk | 2 msk] i samma stekpanna på medelhög värme.
Fräs rödlök och äpple tills löken är genomskinlig, 3–4 min.
Rör i spenat och vitlök. Stek tills spenat har mjuknat, 30 sek. Lägg över i en skål och krydda med en nypa salt och peppar.
Tillsätt vatten [1 dl | 2 dl], socker [1/4 tsk | 1/2 tsk], vetemjöl [1/2 msk | 1 msk], kycklingbuljong och senap [1/2 paket, 2P] till stekpannan. Sjud under omrörning tills såsen tjocknat något, 1–2 min.
Tillsätt kött och vänd så det täckts av sås, och sjud tills uppvärmt, 1–2 min.
Krydda med salt och peppar.
Lägg upp rotsellerimos och kött på tallrikar.
Toppa med äpple, spenat, rödlök och resterande senapssås.