topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stekt köfte

Stekt köfte

med varm tabbouleh och yogurtdressing

Låt detta smakrika recept på saftiga köfte, varm tabboulehsallad och uppfriskande citrondressing förgylla familjemiddagen ikväll. En mättande rätt vår kock Sophie kryddat med en barnvänlig smakexplosion. Fram med pannorna och kastrullerna och hjälps åt!

Taggar:
Snabb
Barnvänlig
Allergener:
Gluten
Vete
Selleri
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

5 g

Tex-Mex

250 g

Nötfärs

30 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Morot

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

100 g

Fullkornscouscous

(Innehåller Vete, Gluten)

1 st

Gurka

1 paket

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

1 st

Tomat

1 st

Salladslök

1 st

Ekologisk citron

1 portionspåse

Kruspersilja

Ingår inte i din leverans

1 st

Ägg (steg 1)

¼ tsk

Salt (steg 1)

½ msk

Smör (steg 4)

2.5 dl

Vatten (steg 4)

1 msk

Olivolja (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3175 kJ
Energi (kcal)759 kcal
Fett36.5 g
varav mättat15.3 g
Kolhydrater60.4 g
varav socker23.4 g
Protein42.2 g
Salt2.8 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Blanda färs
1

Blanda Tex-Mex, nötfärs, salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], ägg* [1 st | 2 st] och panko i en skål. Rulla färsen med fuktade händer till avlånga köfte, ca 6 cm långa och 2,5 cm breda - 3 per person.

Stek köfte
2

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek köfte i 10 min, vänd då och då, tills de är genomstekta. VIKTIGT: Köftebiffarna är färdiglagade när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

Förbered grönsaker
3

Finhacka eller pressa vitlök. Riv oskalad morot. Grovhacka tomat och gurka. Skär salladslök i tunna skivor. Riv citronzest och dela citron i klyftor. Finhacka persilja.

Koka couscous
4

Hetta upp smör* [1/2 msk | 1 msk] i en medelstor kastrull på medelhög värme. Fräs morot och vitlök i 2-3 min. Tillsätt vatten* [21/2 dl | 5 dl] och grönsaksbuljong och koka upp. Tillsätt couscous och olivolja* [1 msk | 2 msk]. Rör om och ta av kastrullen från värme. Låt stå under lock i 5 min, eller tills vattnet har absorberats. Fluffa upp med en gaffel.

Blanda citrondressing
5

Tillsätt tomat, gurka, citronzest, hälften av salladslöken och hälften av persiljan till kastrullen när couscousen är klar. Krydda med salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar*, och rör om. Blanda yoghurt, resterande persilja, en skvätt citronjuice, en nypa salt* och peppar* i en skål.

Servera
6

Lägg upp couscoustabbouleh och köfte på tallrikar. Garnera med resterande salladslök, och servera med citrondressing och citronklyftor.