Låt detta smakrika recept på saftiga köfte, varm tabboulehsallad och uppfriskande citrondressing förgylla familjemiddagen ikväll. En mättande rätt vår kock Sophie kryddat med en barnvänlig smakexplosion. Fram med pannorna och kastrullerna och hjälps åt!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
5
Tex-Mex
250
Nötfärs
30
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
1
Vitlöksklyfta
1
Morot
4
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
100
Fullkornscouscous
(Innehåller Vete, Gluten)
1
Gurka
1
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
1
Tomat
1
Salladslök
1
Ekologisk citron
1
Kruspersilja
1
Ägg (steg 1)
¼
Salt (steg 1)
½
Smör (steg 4)
2.5
Vatten (steg 4)
1
Olivolja (steg 4)
Blanda Tex-Mex, nötfärs, salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], ägg* [1 st | 2 st] och panko i en skål. Rulla färsen med fuktade händer till avlånga köfte, ca 6 cm långa och 2,5 cm breda - 3 per person.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek köfte i 10 min, vänd då och då, tills de är genomstekta. VIKTIGT: Köftebiffarna är färdiglagade när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.
Finhacka eller pressa vitlök. Riv oskalad morot. Grovhacka tomat och gurka. Skär salladslök i tunna skivor. Riv citronzest och dela citron i klyftor. Finhacka persilja.
Hetta upp smör* [1/2 msk | 1 msk] i en medelstor kastrull på medelhög värme. Fräs morot och vitlök i 2-3 min. Tillsätt vatten* [21/2 dl | 5 dl] och grönsaksbuljong och koka upp. Tillsätt couscous och olivolja* [1 msk | 2 msk]. Rör om och ta av kastrullen från värme. Låt stå under lock i 5 min, eller tills vattnet har absorberats. Fluffa upp med en gaffel.
Tillsätt tomat, gurka, citronzest, hälften av salladslöken och hälften av persiljan till kastrullen när couscousen är klar. Krydda med salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar*, och rör om. Blanda yoghurt, resterande persilja, en skvätt citronjuice, en nypa salt* och peppar* i en skål.
Lägg upp couscoustabbouleh och köfte på tallrikar. Garnera med resterande salladslök, och servera med citrondressing och citronklyftor.