Stekt kyckling i soltorkad tomatsås
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stekt kyckling i soltorkad tomatsås

Stekt kyckling i soltorkad tomatsås

med klyftpotatis och grönsallad

Kyckling med potatis och en krämig sås brukar gå hem hos hela familjen. I kvällens recept rostar vi klyftpotatis med örtkryddor och pannsteker kycklingbröst som vi serverar med en crème fraiche-sås med vitlök, färsk basilika och soltorkade tomater. Middagens gröna tillbehör blir en krispig sallad med äpple.

Allergener:
Mjölk
Selleri
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

75 ml

Crème fraiche

(Innehåller Mjölk)

4 g

Kycklingbuljong

300 g

Kycklingbröstfilé

25 g

Soltorkade tomater

500 g

Potatis

4 g

Hello Sunrise

(Innehåller Selleri, Senap)

1 st

Vitlöksklyfta

60 g

Salladsmix

1 portionspåse

Basilika

1 st

Äpple

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till potatis

¼ tsk

Salt till kött

1 msk

Olja till stekning

½ dl

Vatten till sås

¼ tsk

Salt till sallad

½ msk

Olja till sallad

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2709 kJ
Energi (kcal)647 kcal
Fett29.7 g
varav mättat11 g
Kolhydrater57 g
varav socker12.8 g
Protein43.3 g
Salt4.6 g

Instruktioner

Rosta potatis
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 2 cm breda klyftor och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.

Blanda med en skvätt olivolja, Hello Sunrise, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Förbered grönsaker
2

Under tiden, skölj salladsmix.

Halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.

Finhacka soltorkade tomater och basilika.

Finhacka eller pressa vitlök.

Stek kyckling
3

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Tillsätt kyckling och krydda med salt.

Stek i 2 min per sida, eller tills brynt.

Sänk till medelvärme och stek i ytterligare 2–3 min per sida, eller tills genomstekt. Lägg över på en tallrik under folie.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Laga sås
4

Hetta upp olivolja i samma stekpanna (torka inte ur den) på medelvärme.

Stek vitlök och soltorkade tomater i 1–2 min, eller tills väldoftande.

Rör i vatten, crème fraiche, basilika, kycklingbuljong och en nypa salt och peppar. Sjud i 2–3 min, tills något tjocknat.

TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om såsen verkar för tjock.

Blanda sallad
5

Blanda salladsmix, äpple, salt och olivolja i en stor skål.

Skär kyckling i tunna skivor.

Servera
6

Lägg upp potatis, sallad, kyckling och sås på tallrikar.