Har ni sparat ryggbiffen till helgen? Eller har ni valt att piffa upp en tråkig vardagkväll med en sann lyxmiddag? Oavsett vilken dag ni lagar denna rätt kan vi garantera att ni inte blir besvikna! Potatisen blir extra festlig av att den serveras med karamelliserad lök och persilja. Den traditionella rödvinssåsen är utbytt med en härligt grön spenatsås med grädde och vitlök. Så det är bara att sätta igång i köket, så kan ni strax njuta av denna festmåltid!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
4
Köttbuljong
1
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
300
Angus ryggbiff
100
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
500
Potatis
1
Schalottenlök
1
Vitlöksklyfta
1
Bladpersilja
1
Rödlök
1
Socker (steg 2)
2
Vatten* (steg 2)
1
Olivolja (steg 2)
1
Olivolja (steg 4)
Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Ta fram kött så det blir rumstempererat och krydda det med salt på båda sidorna. Tärna potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och peppar. Sprid ut och rosta i ugnen i 20-25 min, eller tills gyllene.
Skiva rödlök tunt. Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt rödlök och en nypa salt. Stek under omrörning i 5-6 min, tills mjuk. Rör i vatten [2 msk | 4 msk] och socker [1 tsk | 2 tsk]. Koka i 2-3 min, eller tills det börjar karamelliserats. Lägg över till en liten skål.
Skiva schalottenlök tunt. Grovhacka persilja. Finhacka (eller pressa) vitlök. Skölj spenat.
Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på hög värme. Bryn kött i stekpannan i 1 min per sida. Sänk till medelhög värme och stek i 1-2 min per sida för medium rare. Låt köttet vila i ett foliepaket några minuter. Det kommer fortsätta tillagas något under tiden det vilar.
Hetta upp samma stekpanna på medelvärme. Fräs schalottenlök i 2-3 min. Tillsätt vitlök och spenat och fräs i 1-2 min, eller tills spenaten börjar mjukna. Tillsätt matlagningsgrädde, köttbuljong, och köttsaft från foliepaketet. Koka i 1-2 min på hög värme, eller tills väldoftande och något tjocknad. Smaka av med salt och peppar.
Blanda karamelliserad rödlök med rostad potatis. Skär kött i tunna skivor. Lägg upp ryggbiff, rostad potatis och krämig spenatsås på tallrikar. Garnera med persilja.