Stekt ryggbiff och krämig spenatsås
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stekt ryggbiff och krämig spenatsås

Stekt ryggbiff och krämig spenatsås

med rostad potatis och karamelliserad lök

Har ni sparat ryggbiffen till helgen? Eller har ni valt att piffa upp en tråkig vardagkväll med en sann lyxmiddag? Oavsett vilken dag ni lagar denna rätt kan vi garantera att ni inte blir besvikna! Potatisen blir extra festlig av att den serveras med karamelliserad lök och persilja. Den traditionella rödvinssåsen är utbytt med en härligt grön spenatsås med grädde och vitlök. Så det är bara att sätta igång i köket, så kan ni strax njuta av denna festmåltid!

Allergener:
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

4

Köttbuljong

1

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

300

Angus ryggbiff

100

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

500

Potatis

1

Schalottenlök

1

Vitlöksklyfta

1

Bladpersilja

1

Rödlök

Ingår inte i din leverans

1

Socker (steg 2)

2

Vatten* (steg 2)

1

Olivolja (steg 2)

1

Olivolja (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)833 kcal
Energi (kJ)3487 kJ
Fett19.3 g
varav mättat19.3 g
Kolhydrater55.92 g
varav socker12 g
Protein42.97 g
Salt1.3 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta potatis
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Ta fram kött så det blir rumstempererat och krydda det med salt på båda sidorna. Tärna potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och peppar. Sprid ut och rosta i ugnen i 20-25 min, eller tills gyllene.

Karamellisera rödlök
2

Skiva rödlök tunt. Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt rödlök och en nypa salt. Stek under omrörning i 5-6 min, tills mjuk. Rör i vatten [2 msk | 4 msk] och socker [1 tsk | 2 tsk]. Koka i 2-3 min, eller tills det börjar karamelliserats. Lägg över till en liten skål.

Förbered grönsaker
3

Skiva schalottenlök tunt. Grovhacka persilja. Finhacka (eller pressa) vitlök. Skölj spenat.

Stek ryggbiff
4

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på hög värme. Bryn kött i stekpannan i 1 min per sida. Sänk till medelhög värme och stek i 1-2 min per sida för medium rare. Låt köttet vila i ett foliepaket några minuter. Det kommer fortsätta tillagas något under tiden det vilar.

Koka spenatsås
5

Hetta upp samma stekpanna på medelvärme. Fräs schalottenlök i 2-3 min. Tillsätt vitlök och spenat och fräs i 1-2 min, eller tills spenaten börjar mjukna. Tillsätt matlagningsgrädde, köttbuljong, och köttsaft från foliepaketet. Koka i 1-2 min på hög värme, eller tills väldoftande och något tjocknad. Smaka av med salt och peppar.

Servera
6

Blanda karamelliserad rödlök med rostad potatis. Skär kött i tunna skivor. Lägg upp ryggbiff, rostad potatis och krämig spenatsås på tallrikar. Garnera med persilja.