Stekt ryggbiff och krämig spenatsås
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stekt ryggbiff och krämig spenatsås

Stekt ryggbiff och krämig spenatsås

med rostad potatis och karamelliserad lök

Har ni sparat ryggbiffen till helgen? Eller har ni valt att piffa upp en tråkig vardagkväll med en sann lyxmiddag? Oavsett vilken dag ni lagar denna rätt kan vi garantera att ni inte blir besvikna! Potatisen blir extra festlig av att den serveras med karamelliserad lök och persilja. Den traditionella rödvinssåsen är utbytt med en härligt grön spenatsås med grädde och vitlök. Så det är bara att sätta igång i köket, så kan ni strax njuta av denna festmåltid!

Taggar:
Glutenfri
Allergener:
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Köttbuljong

1 paket

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

300 g

Angus ryggbiff

100 g

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

500 g

Potatis

1 st

Schalottenlök

1 st

Vitlöksklyfta

1 portionspåse

Bladpersilja

1 st

Rödlök

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Socker (steg 2)

2 msk

Vatten* (steg 2)

½ msk

Olivolja (steg 2)

1 msk

Olivolja (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3330 kJ
Energi (kcal)796 kcal
Fett46.8 g
varav mättat19.2 g
Kolhydrater54.7 g
varav socker10.8 g
Protein40.1 g
Salt1.3 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta potatis
1

Värm ugnen till 240°C/220°C (varmluft).

Ta fram kött så det blir rumstempererat och krydda det med salt.

Tärna potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt och peppar.

Rosta i ugnen i 25-35 min, eller tills gyllene.

Karamellisera rödlök
2

Under tiden, skär rödlök i tunna skivor.

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek rödlök i 5-6 min, eller tills mjuk.

Rör i vatten [2 msk | 4 msk] och socker [1/2 tsk | 1 tsk]. Koka i 3-5 min, eller tills karamelliserad. Lägg över till en liten skål. 

Förbered grönsaker
3

Skär schalottenlök i tunna skivor. 

Grovhacka persilja.

Finhacka (eller pressa) vitlök.

Skölj spenat.

Stek ryggbiff
4

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på hög värme.

Bryn kött i stekpannan i 1 min per sida. 

Sänk till medelhög värme och stek i 1-2 min per sida för medium rare. 

Låt köttet vila i ett foliepaket några minuter. Det kommer fortsätta tillagas något under tiden det vilar.

TIPS: Stek i ytterligare 1-2 min för genomstekt.

Koka spenatsås
5

Medan köttet vilar, hetta upp samma stekpanna på medelvärme.

Fräs schalottenlök i 2-3 min.

Tillsätt vitlök och spenat, och fräs i 1-2 min, eller tills spenaten börjar mjukna.

Tillsätt matlagningsgrädde, köttbuljong och sky från foliepaketet. Koka i 1-2 min, eller tills såsen är väldoftande och något tjocknad.

Smaka av med salt och peppar.

Servera
6

Blanda karamelliserad rödlök med rostad potatis.

Skär kött i tunna skivor.

Lägg upp ryggbiff, rostad potatis och krämig spenatsås på tallrikar.

Garnera med persilja.