Här bjuder vi på en riktigt lyxig och spännande lördagsrätt. Vi ska nämligen laga supermör, perfekt stekt ryggbiff! Underbara tillbehör är pommes av rotfrukter, sprödstekt salladslök, och en fantastisk svampsås med massor smör, grädde och persilja!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300
Angus ryggbiff
300
Rotfruktsmix
300
Potatis
100
Ostronskivling
1
Vitlöksklyfta
½
Kruspersilja
2
Salladslök
1
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
½
Worcestershiresås
(Innehåller Soja, Gluten, Korn, Senap)
4
Kycklingbuljong
4
Jorden Runt
(Innehåller Ägg, Senap)
Smör (steg 5)
Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Ta fram köttet så det blir rumstempererat och krydda med salt* på båda sidorna. Skär rotfrukter (oskalade) och potatis i 2 cm tjocka pommes. Placera på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med Jorden runt, lite olivolja*, salt* och peppar*. Tillaga överst i ugnen i 25-30 min, eller tills gyllene och mjuka. TIPS: Använd två plåtar till 4P.
Grovhacka svamp. Finhacka eller pressa vitlök. Finhacka persilja [1/2 påse, 2P]. Ansa och dela salladslök på hälften.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på hög värme när det återstår 15 min av grönsakernas tillagningstid. Bryn salladslök i 3-5 min under omrörning. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Ställ åt sidan på en tallrik tills servering.
Hetta upp en ny skvätt olivolja* i samma stekpanna. Bryn köttet i 1 min per sida när oljan* är uppvärmd. Sänk till medelhög värme och stek i 1-2 min per sida för medium rare. TIPS: Stek i ytterligare 1-2 min för mer genomstekt. Krydda köttet med en nypa peppar* och låt vila i ett foliepaket i några minuter. Köttet kommer fortsätta tillagas något under tiden det vilar.
Hetta upp en klick smör* i stekpannan på medelhög värme (skölj inte bort köttsaft sen tidigare). Fräs svamp och vitlök tills gyllene, 2-3 min. Sänk till medelvärme. Tillsätt matlagningsgrädde, worcestershiresås [1 tsk | 2 tsk], kycklingbuljong, hälften av persiljan, en nypa salt* och peppar*. Sjud i 2-3 min. Skär ryggbiff i skivor och tillsätt köttsaften från foliepaketet till svampsåsen.
Lägg upp rotfruktspommes, salladslök och ryggbiff på tallrikar. Skeda svampsås över köttet och garnera med resterande persilja.