Bönbiffar svänger du lätt ihop själv genom att mixa svarta bönor med basilika, riven lök, mozzarella, morot, panko och vår färdiga kryddblandning Vitlöksflörter. Vi serverar våra bönbiffar med rostad klyftpotatis, en härlig sallad med haricot verts, och en stor klick calabrese pesto.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
75
Haricots verts
500
Potatis
½
Torkad oregano
½
Lök
1
Morot
1
Basilika
1
Svarta bönor
50
Riven mozzarella
(Innehåller Mjölk)
4
Vitlöksflörter
50
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
60
Salladsmix
20
Honung- & senapsdressing
(Innehåller Sulfiter, Ägg, Senap)
1
Pumpakärnor
60
Calabresepesto
1
Ägg (steg 3)
1
Vetemjöl (steg 3)
½
Salt (steg 3)
Sätt ugnen på 240°C/220°C (varmluft). Skär potatis (oskalad) i 1 cm klyftor. Placera potatis på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, oregano [1/2 paket, 2P], salt* och peppar*. Rosta i ugnen i 20-25 min, eller tills gyllene.
Finhacka basilika. Riv lök [1/2 st, 2P] och morot (oskalad) grovt. Skölj salladsmix. Häll av vätska från svarta bönor och mosa dem med en gaffel i en stor skål.
Blanda basilika, riven lök, mozzarella, panko, Vitlöksflörter, vetemjöl* [1 msk | 2 msk], ägg* [1 st | 2 st], salt* [½ tsk | 1 tsk] en nypa pepper*, och hälften av moroten i skålen med bönor. Rulla bönmix till köttbullar och platta sedan till dem något - 5 st/person.
Koka upp vatten* i en vattenkokare. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek biffar i 4-5 min på varje sida. TIPS: Använd två stekpannor till 4P. Lägg haricots verts [½ st, 2P] i en stor skål. Täck dem med kokande vatten* och ställ åt sidan i 5 min, eller tills klargröna och lite tuggmotstånd kvar. Häll av vattnet och skölj dem med kallt vatten*
Blanda haricots verts [1/2 påse, 2P] med salladsmix, resterande morot, honung- och senapsdressing, en nypa salt* och peppar* i skålen.
Lägg upp klyftpotatis, biffar och sallad på tallrikar. Toppa sallad med pumpafrön. Servera med en klick calabresepesto.