Ikväll slår vi på stort med stekta fläskmedaljonger, kryddade med vår egen fantastiska kryddblandning som vi kallar Mamas favorit. Vårt underbara kött serverar vi med kokt potatis med smör och gräslök, en fräsch kålsallad, och en nordisk chimichurri, som är en supergod sås som både är söt, syrlig och salt, och innehåller massor av färska örter.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300
Fläskytterfilé
4
Mamas Favorit
(Innehåller Ägg)
400
Småpotatis
½
Vitlöksklyfta
1
Gräslök
1
Bladpersilja
½
Citron
1
Äpple
150
Kålmix
50
Grekisk salladsost
(Innehåller Mjölk)
½
Socker (steg 3)
1
Vatten (steg 3)
2
Olivolja (steg 3)
¼
Salt (steg 3)
2
Smör (steg 5)
Koka upp potatis i en stor kastrull med saltat vatten.
Koka i 11-13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.
Häll av vatten och lägg tillbaka potatis i kastrullen. Sätt åt sidan under lock för att hålla på värmen.
Finhacka eller pressa vitlök [½ st, 2P].
Halvera citron [½ st, 2P].
Finhacka persilja och gräslök.
Skär kött i medaljonger (3 per person) på en separat skärbräda.
TIPS: Det är viktigt att grönsakerna och örterna är finhackade!
Blanda vitlök, persilja, hälften av gräslöken, olivolja [2 msk | 4 msk], vatten [1 msk | 2 msk], socker [½ tsk | 1 tsk], salt [¼ tsk I ½ tsk], peppar och en generös skvätt citronjuice i en liten skål.
Krydda kött med Mamas favorit, en nypa salt och peppar.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek kött i 2-3 min på varje sida, tills gyllene. Ta av stekpannan från värme.
TIPS: Köttet är färdiglagat när det inte längre är rosa i mitten.
TIPS: Stek i omgångar om allt inte får plats i stekpannan.
Under tiden, skär äpple i skivor.
Blanda kålmix, en nypa salt, en skvätt citronjuice och äpple i en medelstor skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.
Blanda färdig potatis i kastullen med smör [2 msk | 4 msk] och resterande gräslök. Smaka av med salt och peppar.
Lägg upp potatis, kött och kålsallad på tallrikar.
Strö salladsost [½ st, 2P] över salladen.
Toppa kött med chimichurri.