Stekta fläskmedaljonger
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stekta fläskmedaljonger

Stekta fläskmedaljonger

med nordisk chimichurri och saftig kålsallad

I kväll slår vi på stort med stekta fläskmedaljonger, kryddade med vår egen fantastiska kryddblandning som vi kallar Mamas favorit. Vårt underbara kött serverar vi med kokt potatis med smör och gräslök, en fräsch kålsallad, och en nordisk chimichurri, som är en supergod sås som både är söt, syrlig och salt, och innehåller massor av färska örter.

Taggar:
Snabb
Max 50g kolhydrater
Glutenfri
Allergener:
Ägg
Mjölk
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Fläskytterfilé

4 g

Mamas Favorit

(Innehåller Ägg)

400 g

Småpotatis

½ st

Vitlöksklyfta

1 portionspåse

Gräslök

1 portionspåse

Bladpersilja

1 st

Äpple

150 g

Kålmix

50 g

Grekisk salladsost

(Innehåller Mjölk)

25 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Socker (steg 3)

1 msk

Vatten (steg 3)

2 msk

Olivolja (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 3)

2 msk

Smör (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3419 kJ
Energi (kcal)817 kcal
Fett51.8 g
varav mättat19.2 g
Kolhydrater47.4 g
varav socker14.7 g
Protein40.9 g
Salt1.8 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka potatis
1

Koka upp potatis i en stor kastrull med saltat vatten.

Koka i 11–13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.

Häll av vatten och lägg tillbaka potatis i kastrullen. Sätt åt sidan under lock för att hålla på värmen.

Förbered råvaror
2

Finhacka eller pressa vitlök [1/2 st, 2P].

Finhacka persilja och gräslök.

Skär kött i medaljonger (3 per person) på en separat skärbräda.

TIPS: Det är viktigt att grönsakerna och örterna är finhackade! 

Gör chimichurri
3

Blanda vitlök, persilja, hälften av gräslöken, olivolja [2 msk | 4 msk], vatten [1 msk | 2 msk], socker [1/2 tsk | 1 tsk], salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] och peppar i en liten skål.

Stek kött
4

Krydda kött med Mamas favorit.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek kött i 2–3 min på varje sida, tills gyllene.

TIPS: Köttet är färdiglagat när det inte längre är rosa i mitten.

TIPS: Stek i omgångar om allt inte får plats i stekpannan.

Gör kålsallad
5

Under tiden, skär äpple i skivor.

Blanda kålmix, en nypa salt, äpple och majonnäs i en medelstor skål. 

Blanda färdig potatis i kastullen med smör [2 msk | 4 msk] och resterande gräslök.

Servera
6

Lägg upp potatis, kött och kålsallad på tallrikar.

Strö salladsost [1/2 st, 2P] över salladen. 

Toppa kött med chimichurri.