I kväll slår vi på stort med stekta fläskmedaljonger, kryddade med vår egen fantastiska kryddblandning som vi kallar Mamas favorit. Vårt underbara kött serverar vi med kokt potatis med smör och gräslök, en fräsch kålsallad, och en nordisk chimichurri, som är en supergod sås som både är söt, syrlig och salt, och innehåller massor av färska örter.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300 g
Fläskytterfilé
4 g
Mamas Favorit
(Innehåller Ägg)
400 g
Småpotatis
½ st
Vitlöksklyfta
1 portionspåse
Gräslök
1 portionspåse
Bladpersilja
1 st
Äpple
150 g
Kålmix
50 g
Grekisk salladsost
(Innehåller Mjölk)
25 g
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
½ tsk
Socker (steg 3)
1 msk
Vatten (steg 3)
2 msk
Olivolja (steg 3)
¼ tsk
Salt (steg 3)
2 msk
Smör (steg 5)
Koka upp potatis i en stor kastrull med saltat vatten.
Koka i 11–13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.
Häll av vatten och lägg tillbaka potatis i kastrullen. Sätt åt sidan under lock för att hålla på värmen.
Finhacka eller pressa vitlök [1/2 st, 2P].
Finhacka persilja och gräslök.
Skär kött i medaljonger (3 per person) på en separat skärbräda.
TIPS: Det är viktigt att grönsakerna och örterna är finhackade!
Blanda vitlök, persilja, hälften av gräslöken, olivolja [2 msk | 4 msk], vatten [1 msk | 2 msk], socker [1/2 tsk | 1 tsk], salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] och peppar i en liten skål.
Krydda kött med Mamas favorit.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek kött i 2–3 min på varje sida, tills gyllene.
TIPS: Köttet är färdiglagat när det inte längre är rosa i mitten.
TIPS: Stek i omgångar om allt inte får plats i stekpannan.
Under tiden, skär äpple i skivor.
Blanda kålmix, en nypa salt, äpple och majonnäs i en medelstor skål.
Blanda färdig potatis i kastullen med smör [2 msk | 4 msk] och resterande gräslök.
Lägg upp potatis, kött och kålsallad på tallrikar.
Strö salladsost [1/2 st, 2P] över salladen.
Toppa kött med chimichurri.