I kväll slår vi på stort med stekta fläskmedaljonger, kryddade med vår egen fantastiska kryddblandning som vi kallar Mamas Favorit. Vårt underbara kött serverar vi med kokt potatis med smör och gräslök, en fräsch kålsallad, och en nordisk chimichurri, som är en supergod sås som både är söt, syrlig och salt.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
25 g
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
4 g
Mamas Favorit
(Innehåller Ägg)
150 g
Kålmix
300 g
Fläskytterfilé
400 g
Småpotatis
½ st
Vitlöksklyfta
1 portionspåse
Gräslök
50 g
Grekisk salladsost
(Innehåller Mjölk)
1 st
Äpple
1 portionspåse
Bladpersilja
¼ tsk
Salt till kött
2 msk
Olja till chimichurri
1 msk
Vatten till chimichurri
½ tsk
Socker till chimichurri
¼ tsk
Salt till chimichurri
1 msk
Olja till stekning
2 msk
Smör till potatis
Koka upp potatis i en stor kastrull med saltat vatten.
Koka i 11–13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.
Häll av vatten och lägg tillbaka potatis i kastrullen. Sätt åt sidan under lock för att hålla på värmen.
Finhacka eller pressa vitlök.
Finhacka persilja och gräslök.
Skär kött i medaljonger (3 per person) på en separat skärbräda. Krydda med salt och peppar.
TIPS: Det är viktigt att grönsakerna och örterna är finhackade!
Blanda vitlök, persilja, olivolja, vatten, socker, salt och peppar i en liten skål.
Krydda kött med Mamas Favorit.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek kött i 2–3 min på varje sida, tills gyllene.
TIPS: Köttet är färdiglagat när det inte längre är rosa i mitten.
TIPS: Stek i omgångar om allt inte får plats i stekpannan.
Under tiden, skär äpple i skivor.
Blanda kålmix, en nypa salt, äpple och majonnäs i en medelstor skål.
Blanda färdig potatis i kastullen med smör och gräslök.
Lägg upp potatis, kött och kålsallad på tallrikar.
Strö salladsost över salladen.
Toppa kött med chimichurri.