Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.
Är ni en familj som gillar falafel, så ska ni definitivt prova dessa ljuvliga kikärtsfritters med salladsost, citron, schalottenlök, kummin och oregano. Vi serverar våra fritters med hela rostade potatisar, en frisk gurkdressing med yoghurt och citron, och en fräsch sallad med gurka, rädisor, pumpakärnor och honung- och senapsdressing.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
400 g
Småpotatis
1 paket
Pumpakärnor
(Kan innehålla Nötter, Jordnötter, Sesam)
1 st
Gurka
75 g
Rädisor
1 paket
Kikärtor
100 g
Grekisk salladsost
(Innehåller Mjölk)
2 g
Spiskummin, malen
½ g
Torkad oregano
150 g
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
60 g
Salladsmix
20 g
Honung- & senapsdressing
(Innehåller Sulfiter, Ägg, Senap)
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
1 st
Ägg (steg 3)
3 msk
Vetemjöl (steg 3)
½ tsk
Salt (steg 3)
Sätt ugnen på 240°C/220°C (varmluft).
Halvera potatis och placera den på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt och peppar.
Rosta överst i ugnen i 30-35 min, eller tills gyllene.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme. Rosta pumpafrön i 3-4 min. Lägg över i en skål.
Tärna gurka i 1 cm stora bitar.
Skär rädisor i tunna skivor.
Skölj salladsmix.
Häll av kikärtor och mosa dem fint med en gaffel i en stor skål.
Smula ner salladsost.
Tillsätt kummin, oregano [½ paket, 2P], ägg [1 st | 2 st], vetemjöl [3 msk | 6 msk], salt [1/2 tsk | 1 tsk], grönsaksbuljong och en nypa peppar. Blanda väl.
Hetta upp samma stekpanna (som du använde till pumpafröna) på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Forma smeten till fritters med en sked (2 per person), tillsätt till stekpannan och platta till dem med en stekspade. Stek i 4-5 min per sida, eller tills gyllene och genomstekta.
Lägg över på en tallrik med hushållspapper. Fortsätt med resterande smet.
TIPS: Vänd inte för tidigt, då kan de gå sönder.
Blanda yoghurt, hälften av gurkan, en generös nypa salt och peppar i en skål.
Blanda salladsmix, resterande gurka och rädisor. Ringla över honung- och senapdressing. Toppa salladen med pumpafrön.
Lägg upp rostad potatis, kikärtsfritters och gurkdressing på tallrikar.
Servera med sallad.