Stekta kikärtsfritters
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stekta kikärtsfritters

Stekta kikärtsfritters

med rostade potatis och frisk gurkdressing

Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.

Är ni en familj som gillar falafel, så ska ni definitivt prova dessa ljuvliga kikärtsfritters med salladsost, citron, schalottenlök, kummin och oregano. Vi serverar våra fritters med hela rostade potatisar, en frisk gurkdressing med yoghurt och citron, och en fräsch sallad med gurka, rädisor, pumpakärnor och honung- och senapsdressing.

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Mjölk
Sulfiter
Ägg
Senap
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
35 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

400 g

Småpotatis

1 paket

Pumpakärnor

(Kan innehålla Nötter, Jordnötter, Sesam)

1 st

Gurka

75 g

Rädisor

1 paket

Kikärtor

100 g

Grekisk salladsost

(Innehåller Mjölk)

2 g

Spiskummin, malen

½ g

Torkad oregano

150 g

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

60 g

Salladsmix

20 g

Honung- & senapsdressing

(Innehåller Sulfiter, Ägg, Senap)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

Ingår inte i din leverans

1 st

Ägg (steg 3)

3 msk

Vetemjöl (steg 3)

½ tsk

Salt (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)704 kcal
Energi (kJ)2945 kJ
Fett31 g
varav mättat15.1 g
Kolhydrater69.6 g
varav socker12 g
Protein32.2 g
Salt4.1 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta potatis
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C (varmluft).

Halvera potatis och placera den på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt och peppar.

Rosta överst i ugnen i 30-35 min, eller tills gyllene.

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme. Rosta pumpafrön i 3-4 min. Lägg över i en skål. 

Förbered grönsaker
2

Tärna gurka i 1 cm stora bitar.

Skär rädisor i tunna skivor. 

Skölj salladsmix. 

Blanda smet
3

Häll av kikärtor och mosa dem fint med en gaffel i en stor skål.

Smula ner salladsost.

Tillsätt kummin, oregano [½ paket, 2P], ägg [1 st | 2 st], vetemjöl [3 msk | 6 msk], salt [1/2 tsk | 1 tsk], grönsaksbuljong och en nypa peppar. Blanda väl.

Stek kikärtsfritters
4

Hetta upp samma stekpanna (som du använde till pumpafröna) på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Forma smeten till fritters med en sked (2 per person), tillsätt till stekpannan och platta till dem med en stekspade. Stek i 4-5 min per sida, eller tills gyllene och genomstekta.

Lägg över på en tallrik med hushållspapper. Fortsätt med resterande smet.

TIPS: Vänd inte för tidigt, då kan de gå sönder.

Blanda sallad
5

Blanda yoghurt, hälften av gurkan, en generös nypa salt och peppar i en skål.

Blanda salladsmix, resterande gurka och rädisor. Ringla över honung- och senapdressing. Toppa salladen med pumpafrön.

Servera
6

Lägg upp rostad potatis, kikärtsfritters och gurkdressing på tallrikar.

Servera med sallad.