Har du barn som älskar nuggets och köttbullar? Då frestar vi med en maträtt i samma stil, nämligen fantastiskt krispiga majs- och baconfritters med mozzarella och vitlök, som kommer att bli hela familjens nya favorit! Vi serveras våra underbara fritters med en fräsch sallad med kål, tomater och rädisor, och en krämig dilldressing med yoghurt.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
140
Bacon, tärnad
2
Morot
1
Salladslök
1
Tomat
75
Rädisor
1
Majs
50
Riven mozzarella
(Innehåller Mjölk)
2
Vitlöksflörter
1
Dill
75
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
150
Kålmix
(Kan innehålla Selleri)
3
Vetemjöl (steg 3)
2
Ägg (steg 3)
¼
Salt (steg 3)
Hetta upp en medelstor, torr stekpanna på medelhög värme. Stek bacon i 4-5 min, tills gyllene. Ställ åt sidan på en tallrik med hushållspapper, låt fettet bli kvar i stekpannan.
Riv morot (oskalad). Skär salladslök i tunna skivor. Skär tomat i 2 cm breda klyftor. Skär rädisor i tunna skivor. Häll av majs.
Vispa ägg [2 st | 4 st] i en stor skål. Tillsätt morot, majs, bacon, salladslök, mozzarella, Vitlöksflörter[1/2 påse, 2P], vetemjöl [3 msk | 6 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar, och blanda väl.
Hetta upp stekpannan som du använde till bacon på medelhög värme (använd 2 stekpannor för 4P). Tillsätt olivolja så det täcker pannan. Forma fritters med en sked (2 fritters/person), platta till dem med en stekspade. Stek i 4-5 min på varje sida, tills gyllene och genomstekta. Lägg över till en tallrik klädd med hushållspapper. TIPS: Vänd dem inte för tidigt, då kan de gå sönder.
Finhacka dill. Blanda yoghurt och dill i en liten skål. Blanda kålmix, tomat och rädisor i en stor skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja. Rör i hälften av dilldressingen, och krydda med salt och peppar.
Lägg upp baconfritters och sallad på tallrikar. Servera med resterande dilldressing.