Har du modiga barn som älskar nuggets och köttbullar? Då ska du utmana dem att smaka på fantastiskt krispiga sellerifritter, som kommer att bli hela familjens nya favorit! Vi serverar de läckra fritters med kokt potatis, en underbar sallad med äpple, morot och spenat, och en härligt krämig pestodressing.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Rotselleri
(Innehåller Selleri)
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
40 g
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
1 portionspåse
Bladpersilja
½ st
Lök
50 g
Krämig pestodressing
60 g
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
1 st
Äpple
1 st
Morot
400 g
Småpotatis
½ st
Citron
4 g
Vitlöksflörter
2 st
Ägg (steg 2)
3 msk
Vetemjöl (steg 2)
½ tsk
Salt (steg 2)
½ msk
Olivolja (steg 4)
¼ tsk
Salt (steg 4)
Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.
Finhacka persilja (spara lite till garnering).
Finhacka lök [1/2 st, 2P].
Skölj spenat.
Halvera citron [1/2 st, 2P].
Skala och riv rotselleri grovt.
Blanda rotselleri, grönsaksbuljong, Vitlöksflörter, persilja, riven ost, lök, ägg [2 st | 4 st], vetemjöl [3 msk | 6 msk], salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar i en skål.
Placera oskalad potatis i kastrullen med kokande vatten. Koka i 11-13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.
Häll av vattnet och lägg tillbaka i kastrullen. Krydda med en nypa salt och peppar.
Ställ åt sidan med lock för att hålla på värmen.
TIPS: Tillsätt eventuellt en klick smör.
Under tiden, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.
Skala morot i långa band med en potatisskalare.
Blanda olivolja [1/2 msk | 1 msk], en skvätt citronjuice, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en skål. Rör i spenat, äpple och morot precis innan servering.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Med en sked, lägg i tillräckligt med smet i klickar så att det blir 2 fritters per person. Platta till dem med en stekspade och stek i 3-4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekta.
Lägg över dem på en tallrik med hushållspapper. Fortsätt med resten av smeten.
TIPS: Vänd inte för tidigt, då kan de gå sönder.
Lägg upp rotsellerifritters och pestodressing på tallrikar.
Servera med äppelsallad och potatis.
Garnera med sparad persilja.