Stekta rotsellerifritters
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stekta rotsellerifritters

Stekta rotsellerifritters

med äppelsallad och pestodressing

Har du modiga barn som älskar nuggets och köttbullar? Då ska du utmana dem att smaka på fantastiskt krispiga sellerifritter, som kommer att bli hela familjens nya favorit! Vi serverar de läckra fritters med kokt potatis, en underbar sallad med äpple, morot och spenat, och en härligt krämig pestodressing.

Taggar:
<650 kcal 2P-baserat
Vegetarisk
Allergener:
Selleri
Mjölk
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Rotselleri

(Innehåller Selleri)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

40 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

1 portionspåse

Bladpersilja

½ st

Lök

50 g

Krämig pestodressing

60 g

Spenat

1 st

Äpple

1 st

Morot

400 g

Småpotatis

½ st

Citron

4 g

Vitlöksflörter

Ingår inte i din leverans

2 st

Ägg (steg 2)

3 msk

Vetemjöl (steg 2)

½ tsk

Salt (steg 2)

½ msk

Olivolja (steg 4)

¼ tsk

Salt (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2607 kJ
Energi (kcal)623 kcal
Fett28.4 g
varav mättat6.9 g
Kolhydrater65.7 g
varav socker17.4 g
Protein23 g
Salt4.2 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Förbered råvaror
1

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.

Finhacka persilja (spara lite till garnering).

Finhacka lök [1/2 st, 2P].

Skölj spenat.

Halvera citron [1/2 st, 2P].

Skala och riv rotselleri grovt.  

Blanda smet
2

Blanda rotselleri, grönsaksbuljong, Vitlöksflörter, persilja, riven ost, lök, ägg [2 st | 4 st], vetemjöl [3 msk | 6 msk], salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar i en skål.

Koka potatis
3

Placera oskalad potatis i kastrullen med kokande vatten. Koka i 11-13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.

Häll av vattnet och lägg tillbaka i kastrullen. Krydda med en nypa salt och peppar.

Ställ åt sidan med lock för att hålla på värmen.

TIPS: Tillsätt eventuellt en klick smör.

Blanda äppelsallad
4

Under tiden, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.

Skala morot i långa band med en potatisskalare.

Blanda olivolja [1/2 msk | 1 msk], en skvätt citronsaft, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en skål. Rör i spenat, äpple och morot precis innan servering.

Stek fritters
5

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Med en sked, lägg i tillräckligt med smet i klickar så att det blir 2 fritters per person. Platta till dem med en stekspade och stek i 3-4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekta.

Lägg över dem på en tallrik med hushållspapper. Fortsätt med resten av smeten. 

TIPS: Vänd inte för tidigt, då kan de gå sönder.

Servera
6

Lägg upp rotsellerifritters och pestodressing på tallrikar.

Servera med äppelsallad och potatis.

Garnera med sparad persilja.