Stekta spenat- och ostkoftas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stekta spenat- och ostkoftas

Stekta spenat- och ostkoftas

med grekisk salladsost och hemlagad tzatziki

Blev det ingen resa till Grekland i år. Ni ska inte förtvivla, ikväll tar vi nämligen en kulinarisk resa till Grekland, och lagar fantastiska spenat- och ostkoftas med en utsökt hemmalagad tzatziki! Vi rostar även potatis, och slänger ihop en fantastisk grekisk sallad med körsbärstomater, salladsost, oliver och spenat.

Allergener:
Mjölk
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

500

Potatis

250

Blandfärs

60

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

150

Grekisk salladsost

(Innehåller Mjölk)

2

Vitlöksklyfta

1

Gurka

150

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

40

Kalamataoliver

250

Körsbärstomater

1

Torkad oregano

25

Ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

Ingår inte i din leverans

1

Ägg (steg 2)

½

Salt (steg 2)

¼

Salt (steg 4)

1

Olivolja (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)1047 kcal
Energi (kJ)4381 kJ
Fett65.8 g
varav mättat30.7 g
Kolhydrater65.1 g
varav socker13.5 g
Protein48.8 g
Salt4.9 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Rivjärn

Instruktioner

Rosta potatis
1

Värm ugnen till 240°C/220°C (varmluft).

Tärna potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar och placera på en plåt [2 plåtar, 4P]  med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, oregano, en nypa salt och peppar.

Rosta i ugnen i 25-35 min, tills gyllene. 

Forma koftas
2

Under tiden, skölj och grovhacka spenat.

Finhacka eller pressa vitlök.

Smula salladsost.

Blanda blandfärs, ströbröd, ägg [1 st | 2 st], hälften av spenaten, hälften av vitlöken, hälften av salladsosten, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar i en stor skål.

Forma färsen till 8 cm långa koftas med fuktiga händer (3 per person). Lägg över dem på en tallrik. 

Stek koftas
3

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme [2 stekpannor, 4P].

Stek koftas, vänd dem regelbundet, i 2-3 min, tills brynta.

Sänk till medelvärme och stek i ytterligare 6-7 min, eller tills genomstekta. 

VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det inte längre är rosa i mitten.

Blanda tzatziki
4

Under tiden, riv gurka och pressa ur så mycket vätska som möjligt i en kökshanduk.

Blanda gurka, yoghurt, resterande vitlök, salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] och en nypa peppar i en skål. Ställ åt sidan.

Förbered grekisk sallad
5

Halvera körsbärstomater. 

Grovhacka oliver.

Rör i tomater, oliver, resterande salladsost, resterande spenat, olivolja [1 msk | 2 msk] och en nypa salt och peppar i en stor skål.

Servera
6

Lägg upp potatis, spenat- och ostkoftas och grekisk sallad på tallrikar.

Servera med tzatziki.