Stekta spenat- och ostkoftas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stekta spenat- och ostkoftas

Stekta spenat- och ostkoftas

med grekisk sallad och hemlagad tzatziki

Dagdrömmer du om vita sandstränder, turkost vatten och härlig Medelhavsmat? I kväll tar vi en kulinarisk resa till Grekland och lagar fantastiska spenat- och ostkoftas på blandfärs med en utsökt hemmagjord tzatziki! Vi rostar även potatis och slänger ihop en fantastisk grekisk sallad med körsbärstomater, salladsost, oliver och spenat.

Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Blandfärs

25 g

Ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

1 st

Gurka

150 g

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

500 g

Potatis

2 st

Vitlöksklyfta

250 g

Körsbärstomater

30 g

Kalamataoliver

1 g

Torkad oregano

150 g

Grekisk salladsost

(Innehåller Mjölk)

60 g

Spenat

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till potatis

1 st

Ägg till koftas

½ tsk

Salt till koftas

¼ tsk

Salt till sås

1 msk

Olja till sallad

¼ tsk

Salt till sallad

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)4115 kJ
Energi (kcal)983 kcal
Fett59.4 g
varav mättat27.2 g
Kolhydrater65.6 g
varav socker10.3 g
Protein46.9 g
Salt6.6 g

Instruktioner

Rosta potatis
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Tärna potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar och placera på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, oregano, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills mjuka och gyllene.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Forma koftas
2

Under tiden, skölj spenat och grovhacka hälften.

Finhacka eller pressa vitlök.

Smula salladsost.

Blanda blandfärs, ströbröd, hackad spenat, hälften av vitlöken, hälften av salladsosten, ägg, salt och en nypa peppar i en stor skål.

Forma färsen till 8 cm långa koftas (3 per person) med fuktiga händer. Lägg över dem på en tallrik.

Stek koftas
3

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek koftas, vänd dem regelbundet, i 2–3 min, tills brynta.

Sänk till medelvärme och stek i ytterligare 6–7 min, eller tills genomstekta.

VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det inte längre är rosa i mitten.

Blanda tzatziki
4

Under tiden, riv gurka och pressa ur så mycket vätska som möjligt i en ren kökshandduk.

Blanda gurka, yoghurt, resterande vitlök, salt och en nypa peppar i en skål. Ställ åt sidan.

Förbered grekisk sallad
5

Halvera körsbärstomater.

Grovhacka oliver.

Blanda resterande spenat, tomater, oliver, resterande salladsost, olivolja, salt och en nypa peppar i en stor skål.

Servera
6

Lägg upp potatis, spenat- och ostkoftas och grekisk sallad på tallrikar.

Servera med tzatziki.