Den här rätten innehåller så många goda grejer att vi nästan inte vet var vi ska börja! Men kanske med den Goan Xacuti-kryddade kycklingen, som får sällskap av lök och paprika i stekpannan och vänds i en härlig glaze med soja och sweet chilisås. Vi serverar kycklingen med jasminris och rostad vitlöksbroccolini med sesamfrön och toppar den med en smakrik blandning på jordnötter, koriander, salladslök och chiliflakes.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 tsk
Ingefära
4 g
Goan Xacuti
1 portionspåse
Koriander
150 g
Jasminris
20 g
Saltade jordnötter
(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)
300 g
Kycklingbröstfilé
25 ml
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
1 st
Vitlöksklyfta
1 g
Chiliflakes
1 st
Lök
1 st
Paprika
80 g
Sweet chilisås
10 g
Sesamfrön
(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)
200 g
Broccolini
1 st
Salladslök
½ msk
Smör till stekning
3 dl
Vatten till ris
½ tsk
Salt till ris
¼ tsk
Salt till broccolini
2 msk
Mjöl till kött
2 msk
Olja till stekning
Värm ugnen till 220 °C/200 °C(varmluft).
Riv ingefära (oskalad) fint.
Hetta upp smör i en stor kastrull på medelvärme.
Fräs ingefära i 30 sek, eller tills väldoftande.
Tillsätt vatten och koka upp. Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Under tiden, skär salladslök i tunna skivor.
Finhacka koriander.
Grovhacka jordnötter.
Blanda jordnötter, koriander, salladslök och chiliflakes i en liten skål.
Skär lök i tunna skivor.
Skär paprika i 1 cm breda strimlor.
Finhacka eller pressa vitlök.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Placera broccolini på en plåt med bakplåtspapper och blanda den med en skvätt olivolja, salt, vitlök, sesamfrön och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 10–12 min, eller tills mjuk.
Under tiden, skär kyckling i tunna strimlor.
Placera kyckling i en djup tallrik och torka av med hushållspapper.
Strö över Goan Xacuti, mjöl och en nypa salt.
Vänd kyckling i blandningen till helt täckt.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek kyckling, lök och paprika i 4–5 min, tills genomstekt och brynt. Rör om då och då.
Sänk till medelvärme och tillsätt sojasås och sweet chilisås.
Vänd runt och sjud i 1–2 min, tills såsen tjocknat.
TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Fyll en liten skål med ris och pressa så att den blir kompakt. Placera en tallrik ovanpå och vänd tillsammans så att riset blir formad som en kupa. Fortsätt med riset till resten av portionerna.
Lägg upp kyckling och broccolini på tallrikarna.
Toppa kyckling med jordnötter.