Sticky kinesisk chilikyckling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sticky kinesisk chilikyckling

Sticky kinesisk chilikyckling

med sesambroccolini och koriander

Den här rätten innehåller så många goda grejer att vi nästan inte vet var vi ska börja! Men kanske med den Goan Xacuti-kryddade kycklingen, som får sällskap av lök och paprika i stekpannan och vänds i en härlig glaze med soja och sweet chilisås. Vi serverar kycklingen med jasminris och rostad vitlöksbroccolini med sesamfrön och toppar den med en smakrik blandning på jordnötter, koriander, salladslök och chiliflakes.

Allergener:
Jordnötter
Vete
Soja
Gluten
Sesam

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 tsk

Ingefära

4 g

Goan Xacuti

1 portionspåse

Koriander

150 g

Jasminris

20 g

Saltade jordnötter

(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)

300 g

Kycklingbröstfilé

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

1 st

Vitlöksklyfta

1 g

Chiliflakes

1 st

Lök

1 st

Paprika

80 g

Sweet chilisås

10 g

Sesamfrön

(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)

200 g

Broccolini

1 st

Salladslök

Ingår inte i din leverans

½ msk

Smör till stekning

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

¼ tsk

Salt till broccolini

2 msk

Mjöl till kött

2 msk

Olja till stekning

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3991 kJ
Energi (kcal)954 kcal
Fett31.4 g
varav mättat7.1 g
Kolhydrater112.9 g
varav socker33.5 g
Protein51.9 g
Salt5.7 g

Instruktioner

Koka ris
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C(varmluft).

Riv ingefära (oskalad) fint.

Hetta upp smör i en stor kastrull på medelvärme.

Fräs ingefära i 30 sek, eller tills väldoftande.

Tillsätt vatten och koka upp. Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Gör jordnötstopping
2

Under tiden, skär salladslök i tunna skivor.

Finhacka koriander.

Grovhacka jordnötter.

Blanda jordnötter, koriander, salladslök och chiliflakes i en liten skål.

Skär lök i tunna skivor.

Skär paprika i 1 cm breda strimlor.

Finhacka eller pressa vitlök.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat. 

Rosta broccolini
3

Placera broccolini på en plåt med bakplåtspapper och blanda den med en skvätt olivolja, salt, vitlök, sesamfrön och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 10–12 min, eller tills mjuk.

Panera kyckling
4

Under tiden, skär kyckling i tunna strimlor.

Placera kyckling i en djup tallrik och torka av med hushållspapper.

Strö över Goan Xacuti, mjöl och en nypa salt.

Vänd kyckling i blandningen till helt täckt.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

Stek kyckling
5

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek kyckling, lök och paprika i 4–5 min, tills genomstekt och brynt. Rör om då och då.

Sänk till medelvärme och tillsätt sojasås och sweet chilisås.

Vänd runt och sjud i 1–2 min, tills såsen tjocknat.

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Servera
6

Fyll en liten skål med ris och pressa så att den blir kompakt. Placera en tallrik ovanpå och vänd tillsammans så att riset blir formad som en kupa. Fortsätt med riset till resten av portionerna.

Lägg upp kyckling och broccolini på tallrikarna.

Toppa kyckling med jordnötter.