Sticky teriyaki-blomkål
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sticky teriyaki-blomkål

Sticky teriyaki-blomkål

med salladslöksris och broccolisallad

Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.

Teriyaki är en japansk sås med sesam och ingefära som har en karakteristisk sötsur smak. Den används ofta som smaksättare i kycklingrätter, men i kväll lagar vi en vegetarisk variant med ”blomkålsvingar” istället för kycklingvingar. Innan vi vänder blomkålen i teriyaki panerar vi den och rostar den gyllenbrun i ugnen. Vi serverar vår blomkål med salladslöksris, srirachamajonnäs och en knaprig sallad med broccoli, spenat, sesamfrön och limedressing.

Taggar:
Vegetarisk
Snabb
Mjölkfri
Allergener:
Gluten
Vete
Soja
Sulfiter
Sesam
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

275 g

Blomkål

75 g

Teriyakisås

(Innehåller Gluten, Vete, Soja)

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

250 g

Broccoli

10 g

Sesamfrön

(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)

150 g

Jasminris

30 g

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

1 st

Salladslök

1 st

Vitlöksklyfta

50 g

Vegansk srirachamajonnäs

½ g

Chiliflakes

1 st

Lime

Ingår inte i din leverans

4 msk

Vetemjöl (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

½ dl

Vatten (steg 1)

¼ tsk

Salt (steg 2)

½ msk

Olivolja (steg 2)

3 dl

Vatten (steg 2)

½ tsk

Salt (steg 4)

1 msk

Olivolja (steg 4)

½ tsk

Socker (steg 4)

½ dl

Vatten (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3440 kJ
Energi (kcal)822 kcal
Fett34.9 g
varav mättat4.1 g
Kolhydrater101 g
varav socker19.3 g
Protein20.7 g
Salt6.9 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Panera blomkål
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär blomkål [1/2 st, 2P] i 2 cm stora buketter.Finhacka eller pressa vitlök.

Vispa ihop mjöl [4 msk | 8 msk], Ay Cajun-ba, vitlök, chiliflakes [1/2 paket, 2P], salt [1/2 tsk | 1 tsk] och vatten [1/2 dl | 1 dl] till en tjock smet i en stor skål.

Vänd blomkål i panering tills den är täckt. Placera den på en plåt med bakplåtspapper [2 plåtar, 4P] och ringla över en skvätt olivolja. Rosta i ugnen i 14–16 min, eller tills gyllene.

TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om smeten ser för tjock ut.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.  

Koka ris
2

Skär salladslök i tunna skivor.

Hetta upp olivolja [½ msk | 1 msk] i en medelstor kastrull på medelhög värme.

Fräs salladslök i 1–2 min, tills gyllene och väldoftande.

Tillsätt vatten [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris, grönsaksbuljong och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered grönsaker
3

Skär broccolibuketter och stjälken i 1 cm stora bitar.

Halvera lime.

Skölj spenat.

Blanda broccolisallad
4

Blanda limesaft, salt [1/2 tsk | 1 tsk], olivolja [1 msk | 2 msk] och socker [1/2 tsk | 1 tsk] i en stor skål.

Vänd ner broccoli, spenat och sesamfrön i skålen och ställ åt sidan.

Tillsätt blomkål
5

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme.

Tillsätt vatten [1/2 dl | 1 dl] och teriyakisås.

Vänd ner blomkål i pannan med teriyakisås.

Servera
6

Lägg upp salladslöksris, broccolisallad och teriyaki-blomkål på tallrikar.

Servera med en klick srirachamajonnäs.