Kvällens fantastiska måltid bjuder på massor av spännande ingredienser! Vi börjar med at koka råris, och samtidigt som det står och puttrar lagar vi en härlig stir-fry! Vi steker fläskkött, sockerärter & paprika, som vi smaksätter med apelsin- och ingefärssås! Vi toppar med krispig salladslök, och så är maten färdig!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
25
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
170
Råris
1
Apelsin
1
Vitlöksklyfta
½
Ingefära
300
Fläskkotlett hel
75
Sockerärtor
1
Paprika
1
Salladslök
¼
Salt (steg 1)
5
Vatten (steg 1)
Koka upp vatten* [5 dl | 10 dl] i en medelstor kastrull. Skölj riset ordentligt i en sil. Tillsätt ris och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] till kastrullen, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 25-30 min, eller tills riset är mjukt. Sätt till sidan.
Skala och riv ingefära [1/2 st, 2P] fint. Finhacka eller pressa vitlök. Halvera, kärna ur och skär paprika i 1 cm strimlor. Skiva salladslök tunt. Skär fläskkött i 2 cm stora bitar på en separat skärbräda.
Dela apelsin på mitten. Blanda ingefära, vitlök, sojasås och apelsinjuice [3-4 msk | 6-7 msk] och en nypa peppar* i en liten skål. TIPS: Antalet matskedar apelsinjuice beror på hur saftig apelsinen är.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek fläskkött och en nypa salt* i 2-3 min, eller tills genomstekt. Lägg över till en tallrik. VIKTIGT: Köttet är färdiglagad när det är genomstekt och utan inslag av rosa.
Hetta upp en skvätt olivolja* i stekpannan på medelvärme. Stek sockerärtor [1/2 påse, 2P], paprika och en nypa salt* i 3-4 min, tills grönsakerna börjar mjukna. Lägg tillbaka fläskkött i stekpannan och tillsätt apelsinsås.
Lägg upp ris och stir-fry med fläskkött i skålar. Garnera med salladslök.