Alla älskar pizza, och som tur är så behöver man aldrig tröttna på pizza, eftersom man kan variera dem så mycket. Här bjuder vi på en superspännande svamppizza med krämig spenatsås och mozarella. Den sötsura tomatsalladen med balsamvinäger är ett perfekt tilbehör.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
15
Balsamvinäger
200
Champinjoner
1
Vitlöksklyfta
60
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
1
Crème fraiche
(Innehåller Mjölk)
1
Pizzadeg
(Innehåller Vete, Gluten)
100
Riven mozzarella
(Innehåller Mjölk)
1
Basilika
2
Tomat
4
Vitlöksflörter
1
Torkad oregano
¼
Socker (steg 5)
Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft, och sätt in en bakplåt [2 st, 4P]. Skiva svamp tunt. Finhacka eller pressa vitlök. Skölj spenat.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på hög värme. Stek svamp, vitlök och oregano tills gyllene, 3-4 min. Krydda med salt* och peppar*.
Tillsätt crème fraiche och Vitlöksflörter till stekpannan, och sjud i 1 min. Rör i spenat och låt den mjukna, 2-3 min. Smaka av med salt* och peppar*.
Rulla ut pizzadeg och medföljande bakplåtspapper. Ta ut plåten/arna från ugnen. Placera pizzadeg försiktigt på plåten. Bre ut spenatsås på pizzan, lämna en 1 cm bred kant. Strö över mozzarella. Baka pizza tills brödet är gyllene och osten bubblar, 10-15 min.
Skär tomat i tunna klyftor. Finhacka basilika. Blanda tomat, basilika, balsamvinäger och socker* [1/4 tsk | 1/2 tsk].
Dela pizzan och servera tomatsallad vid sidan av.