topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sweet chilifläsk

Sweet chilifläsk

med jasminris och vitlöksstekta grönsaker

Vi hoppas att ni är hungriga, för kvällens recept frestar med en massa gott. Vi steker fläskkotlett, som får fantastisk smak av att stekas med sweet chilisås och sojasås. Vi serverar sweet chilistekt fläskkotlett med fluffigt jasminris och vitlöksstekta grönsaker.

Taggar:
<650 kcal 2P-baserat
Snabb
Barnvänlig
Proteinrik
Mjölkfri
Allergener:
Selleri
Vete
Soja
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

300

Fläskkotlett hel

150

Jasminris

4

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

1

Morot

1

Vitlöksklyfta

25

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

40

Sweet chilisås

½

Lime

200

Wokmix

1

Rödlök

60

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

Ingår inte i din leverans

3

Vatten (steg 1)

½

Salt (steg 1)

½

Olivolja (steg 3)

¼

Salt (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)636 kcal
Energi (kJ)2663 kJ
Fett14 g
varav mättat4.7 g
Kolhydrater84 g
varav socker21.1 g
Protein40.5 g
Salt5.9 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].

Rör i ris, grönsaksbuljong och salt [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.

Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min, tills riset är mjukt och vattnet har absorberats.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte! 

Förbered råvaror
2

Dela morot (oskalad) på längden och sedan i tunna stavar.

Finhacka eller pressa vitlök.

Skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor.

Skölj spenat.

Skär rödlök i 1 cm breda klyftor.

Skär kött i 2 cm tjocka strimlor på en separat skärbärda. 

Stek grönsaker
3

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Tillsätt morot, rödlök, wokmix, vitlök och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], och stek i 3-4 min.

Tillsätt spenat, och stek i ytterligare 1 min, eller tills den mjuknat.

Blanda samtidigt sweet chilisås, sojasås och en skvätt limejuice i en skål, och ställ åt sidan.

Lägg över stekta grönsaker till en skål och täck för att hålla på värmen.

Stek kött
4

Hetta upp en skvätt olivolja i stekpannan (som du använde till grönsakerna) på hög värme.

Tillsätt kött och en nypa salt, och stek i 1-2 min per sida, eller tills genomstekt. Sätt åt sidan i en skål.

TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Tillsätt sås
5

Tillsätt sås till stekpannan och stek i 30 sek, eller tills något tjocknad.

Servera
6

Lägg upp ris och vitlöksstekta grönsaker på tallrikar.

Toppa med kött och skeda över sås.

Ringla över resterande limejuice.