Är ni en familj som älskar nachos? Då är det kanske på tiden att ni provar en ny variant. Det hjälper vi gärna med, vi har nämligen skapat ett fantastiskt recept på tacogratäng. Vi lagar en underbar sås med nötfärs, morot, majs, tomat, chili och mexikanska kryddor. Såsen gratinerar vi toppad med ost och nachos. Vi serverar vår fantastiska gratäng med svalkande gräddfil och färsk salladslök.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
250
Nötfärs
10
Tex-Mex
75
Tortillachips
(Kan innehålla Mjölk)
1
Morot
½
Krossade tomater
50
Riven gouda
(Innehåller Mjölk)
½
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
1
Salladslök
1
Majs
1
Rödlök
½
Chiliflakes
1
Olivolja (steg 2)
1
Socker (steg 4)
½
Salt (steg 4)
½
Vatten (steg 4)
Värm ugnen till 220°C/200°C (varmluft).
Riv morot (oskalad) grovt.
Finhacka lök.
Häll av majs.
Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek nötfärs, morot, lök, majs och en nypa salt i 4-5 min, eller tills brynt.
VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.
Under tiden, skär salladslök i tunna skivor.
Rör i Tex-Mex, krossade tomater [1/2 paket, 2P], chili flakes [1/2 påse, 2P], socker [1 tsk | 2 tsk], vatten [1/2 dl | 1 dl] och salt [1/2 tsk | 1 tsk] med färsen.
Sjud i 4-5 min, eller tills majoriteten av vätskan har avdunstat. Smaka av med peppar.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Lägg köttfärssåsen i en medelstor ugnsform och stoppa i tortilla chips.
Strö över goudaost.
Baka i 5-7 min, eller tills lätt brynt.
TIPS: Om det inte finns plats för alla chipsen, spara dem till steg 6.
Låt tacogratängen svalna i 5 min.
Toppa med en klick gräddfil [½ paket, 2P] och garnera med salladslök.
Servera med överblivna tortilla chips och resterande gräddfil.