Tacogratäng med nachos och nötfärs
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tacogratäng med nachos och nötfärs

Tacogratäng med nachos och nötfärs

med gräddfil och färsk salladslök

Är ni en familj som älskar nachos? Då är det kanske på tiden att ni provar en ny variant. Det hjälper vi gärna med, vi har nämligen skapat ett fantastiskt recept på tacogratäng. Vi lagar en underbar sås med nötfärs, morot, majs, tomat, chili och mexikanska kryddor. Såsen gratinerar vi toppad med ost och nachos. Vi serverar vår fantastiska gratäng med svalkande gräddfil och färsk salladslök.

Taggar:
Barnvänlig
Glutenfri
Allergener:
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

250

Nötfärs

10

Tex-Mex

75

Tortillachips

(Kan innehålla Mjölk)

1

Morot

½

Krossade tomater

50

Riven gouda

(Innehåller Mjölk)

½

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

1

Salladslök

1

Majs

1

Rödlök

½

Chiliflakes

Ingår inte i din leverans

1

Olivolja (steg 2)

1

Socker (steg 4)

½

Salt (steg 4)

½

Vatten (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3227 kJ
Energi (kcal)771 kcal
Fett45.6 g
varav mättat16.9 g
Kolhydrater50.6 g
varav socker19.5 g
Protein38.5 g
Salt4.4 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Ugnsform

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Värm ugnen till 220°C/200°C (varmluft).

Riv morot (oskalad) grovt.

Finhacka lök.

Häll av majs. 

Stek nötfärs
2

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek nötfärs, morot, lök, majs och en nypa salt i 4-5 min, eller tills brynt.

VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa. 

Förbered salladslök
3

Under tiden, skär salladslök i tunna skivor.

Laga sås
4

Rör i Tex-Mex, krossade tomater [1/2 paket, 2P], chili flakes [1/2 påse, 2P], socker [1 tsk | 2 tsk], vatten [1/2 dl | 1 dl] och salt [1/2 tsk | 1 tsk] med färsen.

Sjud i 4-5 min, eller tills majoriteten av vätskan har avdunstat. Smaka av med peppar.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Gör gratäng
5

Lägg köttfärssåsen i en medelstor ugnsform och stoppa i tortilla chips.

Strö över goudaost.

Baka i 5-7 min, eller tills lätt brynt.

TIPS: Om det inte finns plats för alla chipsen, spara dem till steg 6.

Servera
6

Låt tacogratängen svalna i 5 min.

Toppa med en klick gräddfil [½ paket, 2P] och garnera med salladslök.

Servera med överblivna tortilla chips och  resterande gräddfil.