Slå dig till bords och rulla gaffeln full av härligt nykokt tagliatelle och krämig pastasås, och känn smakerna av rostad tomat och zucchini, citron, vitlök och pikant pesto. En allt annat än basic pastarätt som du kastar ihop på nolltid!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
8
Grönsaksbuljong
½
Zucchini
2
Tomat
2
Vitlöksklyfta
1
Citron
1
Basilika
250
Tagliatelle
(Innehåller Ägg, Gluten, Vete Kan innehålla Soja, Ägg, Senap)
75
Crème fraiche
60
Pesto, grön
(Innehåller Mjölk, Sulfiter)
20
Finriven ost
Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skär zucchini [1/2 st, 2 pers] i halvmånar. Grovhacka tomater i ca 2 cm stora bitar. Lägg grönsakerna på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja* och krydda med en nypa salt* och peppar*. Blanda väl och rosta i ugnen i ca 15 min tills de är mjuka.
Koka upp lättsaltat vatten* i en stor kastrull. Finhacka (eller pressa) vitlök. Riv citronzest och dela citronen i klyftor. Grovhacka basilika. VIKTIGT: Glöm inte att skrubba citronen innan du river zesten.
När det återstår ca 5 min av grönsakernas tillagningstid, koka tagliatelle i 3-4 min eller tills den är al dente. Spara lite pastavatten [1 msk, 2 pers | 2 msk, 4 pers], häll av resten och lägg tillbaka pastan i kastrullen. Ringla över olivolja*.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs vitlök i 1 min. Tillsätt crème fraiche [1/2 paket, 2 pers], citronzest, grönsaksbuljong och pastavatten och rör om.
Låt såsen sjuda i 1-2 min tills uppvärmd. Rör i pesto, ugnsrostad tomat och zucchini samt tagliatellen. Blanda väl. Tillsätt en skvätt citronjuice och smaka av med en nypa salt* och peppar*.
Fördela tagliatelle och krämig pestosås med ugnsrostad tomat och zucchini mellan era tallrikar. Strö över riven ost och basilika. Servera med citronklyftor vid sidan av.