Slå dig till bords och rulla gaffeln full av färsk tagliolini och krämig pastasås, och känn smakerna av rostad tomat och zucchini, citron, vitlök och pikant pesto. En allt annat än basic pastarätt som du kastar ihop på nolltid!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
2
Vitlöksklyfta
1
Ekologisk citron
1
Basilika
½
Crème fraiche
(Innehåller Mjölk)
8
Grönsaksbuljong
½
Zucchini
2
Tomat
60
Pesto, grön
(Innehåller Mjölk, Sulfiter)
20
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
250
Tagliolini
Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skär zucchini [1/2 st, 2P] i halvmånar. Grovhacka tomat i 2 cm stora bitar. Lägg grönsakerna på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*. Rosta i ugnen i ca 15 min, eller tills de är mjuka.
Koka upp lättsaltat vatten* i en stor kastrull. Finhacka eller pressa vitlök. Riv citronzest [1/4 tsk | 1/2 tsk] och dela citron i klyftor. Grovhacka basilika.
När det återstår ca 5 min av grönsakernas tillagningstid, koka pasta i 3-4 min eller tills den är 'al dente'. Spara lite pastavatten [1 msk | 2 msk], häll av resten och lägg tillbaka pastan i kastrullen. Ringla över olivolja*.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs vitlök i 1 min. Tillsätt crème fraiche [1/2 paket, 2P], citronzest, grönsaksbuljong och pastavatten. Rör om och sjud i 1-2 min eller tills såsen är uppvärmd.
Rör i pesto, ugnsrostad tomat och zucchini samt pastan i såsen. Blanda väl. Tillsätt en skvätt citronjuice och smaka av med en nypa salt* och peppar*.
Fördela pasta och krämig pestosås med ugnsrostad tomat och zucchini mellan era tallrikar. Strö över riven ost och basilika. Servera med citronklyftor.