Pannbiff är en klassisk familjerätt, men i kväll lagar vi den i ny tappning med teriyaki och spännande tillbehör. Teriyaki har sitt ursprung i Japan och är en tjock sås eller marinad med en lite sötaktig smak som passar perfekt med våra biffar. Gyllenrostade pommes, en krispig sallad med rädisor och rödkål i limedressing och en klick asiatisk majonnäs blir perfekta tillbehör.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
225 g
Nötfärs
75 g
Teriyakisås
(Innehåller Gluten, Vete, Soja)
25 g
Ströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
1 st
Salladslök
500 g
Potatis
75 g
Rödkål, förskuren
75 g
Rädisor
½ st
Lime
50 g
Asiatisk majonnäs
(Innehåller Sesam, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Vete)
1 st
Ägg (steg 2)
½ tsk
Salt (steg 2)
1 msk
Olivolja (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 4)
½ dl
Vatten (steg 5)
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.
Blanda med olivolja, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuka.
Under tiden, blanda nötfärs, ägg [1 st | 2 st], ströbröd och salt [½ tsk | 1 tsk] i en stor skål.
Forma färsen till biffar (1 per person) med fuktiga händer.
Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek biffar i 4–5 min per sida, eller tills precis genomstekta.
VIKTIGT: Biffarna är färdiglagade när de inte längre är rosa i mitten.
Under tiden, skär rädisor i tunna skivor.
Skär salladslök i tunna skivor.
Halvera lime [1/2 st, 2P].
Blanda rödkål, rädisor, salladslök, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och limesaft [1 msk | 2 msk] i en stor skål och ställ åt sidan.
Tillsätt teriyakisås och vatten [1/2 dl | 1 dl] till pannan med färdigstekta biffar och vänd dem i såsen.
Sjud i 1–2 min, tills genomvarmt.
Lägg upp pommes, rädis- och kålsallad och biffar på tallrikar.
Toppa biffar med resterande teriyakisås och servera med en klick asiatisk majonnäs.