Teriyakiglaserad öring
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Teriyakiglaserad öring

Teriyakiglaserad öring

med kålrabbisallad och ingefärsris

Öring är en supergod fisk som går snabbt och enkelt att tillaga. I det här receptet med japanska influenser smaksätter vi den med en teriyakiglaze och serverar den med fluffigt, ingefärsdoftande ris och asiatisk majonnäs. Vi lagar också ett grönt inslag i form av en syrlig sallad med spenat, kålrabbi, morot, rostade sesamfrön och limedressing.

Taggar:
Barnvänlig
Mjölkfri
Allergener:
Fisk
Gluten
Vete
Soja
Sesam

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Lime

150 g

Jasminris

250 g

Öring

(Innehåller Fisk)

75 g

Teriyakisås

(Innehåller Gluten, Vete, Soja)

30 g

Spenat

25 g

Vegansk asiatisk majonnäs

(Innehåller Gluten, Sesam, Soja, Vete)

2 tsk

Ingefära

½ st

Kålrabbi, vit

1 st

Morot

10 g

Sesamfrön

(Innehåller Sesam Kan innehålla Vete, Korn, Nötter, Gluten, Spelt, Kamut, Jordnötter, Havre, Råg)

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olja till ris

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

¼ tsk

Salt till dressing

¼ tsk

Socker till dressing

½ msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till fisk

1 msk

Vatten till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3250 kJ
Energi (kcal)777 kcal
Fett32.2 g
varav mättat2.3 g
Kolhydrater87 g
varav socker16.2 g
Protein32.9 g
Salt5 g

Instruktioner

Koka ingefärsris
1

Riv ingefära (oskalad).

Hetta upp olivolja i en stor kastrull på medelvärme.

Fräs ingefära i 30 sek, eller tills väldoftande.

Tillsätt vatten och koka upp. Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered grönsaker
2

Skölj spenat.

Skala och tärna kålrabbi i 2 cm stora bitar.

Skala morot i långa band med en potatisskalare och finhacka den sista innersta biten.

Halvera lime.

Blanda olivolja, limesaft, salt och socker i en stor skål. Ställ åt sidan.

Rosta sesamfrön
3

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt sesamfrön.

Rosta under omrörning i 3–4 min, eller till lätt brynta.

Lägg över i en liten skål.

Stek fisk
4

Hetta upp olivolja i samma stekpanna på medelhög värme.

Torka fisk med hushållspapper och krydda med salt.

Stek fisk med skinnsidan ner i 3–4 min. Vänd och stek i ytterligare 3–5 min, eller tills gyllene och genomstekt.

Under tiden, blanda teriyakisås och vatten i en liten skål.

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är ogenomskinligt och lätt faller isär.

Tillsätt sås
5

Ta av pannan från värme och tillsätt teriyakisås. Vänd runt fisk.

Rör ner spenat, morot, kålrabbi och sesamfrön i skålen med limedressing precis innan servering.

Servera
6

Fyll en liten skål med ris och pressa så att den blir kompakt. Placera en tallrik ovanpå och vänd tillsammans så att riset blir formad som en kupa. Fortsätt med riset till resten av portionerna.

Lägg upp fisk och sallad på tallrikarna och toppa fisk med glaze från pannan.

Servera med en klick asiatisk majonnäs.