I kväll lagar vi teriyakikyckling med japanska udonnudlar, en rätt med massor av smaker och färger. Vi steker kyckling, champinjoner, lök och paprika och kryddar med ingefära och teriyakisås innan vi tillsätter kokta nudlar. Till sist toppar vi med färsk salladslök och vips, så är middagen redo att serveras.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
75 g
Teriyakisås
(Innehåller Gluten, Vete, Soja)
1 st
Salladslök
1 st
Rödlök
1 st
Paprika
150 g
Udonnudlar
(Innehåller Gluten, Vete)
300 g
Strimlad kycklingbröstfilé
5 g
Ingefärspasta
½ st
Champinjoner, skivade
½ msk
Olivolja (steg 2)
Koka upp en kastrull med saltat vatten.
Koka nudlar i 4-6 min, eller tills mjuka.
Precis innan nudlarna är färdiga, skopa upp kokvatten [1 dl | 2 dl] i en kopp.
Häll av vattnet och skölj nudlarna i kallt vatten.
TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.
Under tiden, skär lök i tunna skivor.
Skär paprika i 1 cm tunna skivor.
Skär salladslök i tunna skivor.
Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek kyckling, svamp [1/2 paket, 2P], paprika, lök och ingefärspasta [1/2 paket, 2P] i 4–5 min, tills grönsaker är mjuka och kyckling genomstekt.
VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Vänd ner teriyakisås, kokvatten [1/2 dl | 1 dl] och nudlar i stekpannan.
Smaka av med salt och peppar.
TIPS: Tillsätt mer kokvatten om såsen verkar för tjock.
Lägg upp nudlar och kyckling i skålar.
Garnera med salladslök.