Teriyaki-kyckling och udonnudlar
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Teriyaki-kyckling och udonnudlar

Teriyaki-kyckling och udonnudlar

med stekt svamp och paprika

I kväll lagar vi teriyakikyckling med japanska udonnudlar, en rätt med massor av smaker och färger. Vi steker kyckling, champinjoner, lök och paprika och kryddar med ingefära och teriyakisås innan vi tillsätter kokta nudlar. Till sist toppar vi med färsk salladslök och vips, så är middagen redo att serveras.

Taggar:
<650 kcal 2P-baserat
Snabb
Proteinrik
Mjölkfri
Supersnabb
Allergener:
Gluten
Vete
Soja

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

75 g

Teriyakisås

(Innehåller Gluten, Vete, Soja)

1 st

Salladslök

1 st

Rödlök

1 st

Paprika

150 g

Udonnudlar

(Innehåller Gluten, Vete)

300 g

Strimlad kycklingbröstfilé

5 g

Ingefärspasta

½ st

Champinjoner, skivade

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olivolja (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2537 kJ
Energi (kcal)606 kcal
Fett11.5 g
varav mättat2.6 g
Kolhydrater85.9 g
varav socker18.9 g
Protein46 g
Salt2.6 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka nudlar
1

Koka upp en kastrull med saltat vatten.

Koka nudlar i 4-6 min, eller tills mjuka.

Precis innan nudlarna är färdiga, skopa upp kokvatten [1 dl | 2 dl] i en kopp.

Häll av vattnet och skölj nudlarna i kallt vatten.

TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.

Stek kyckling
2

Under tiden, skär lök i tunna skivor.

Skär paprika i 1 cm tunna skivor.

Skär salladslök i tunna skivor.

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek kyckling, svamp [1/2 paket, 2P], paprika, lök och ingefärspasta [1/2 paket, 2P] i 4–5 min, tills grönsaker är mjuka och kyckling genomstekt.

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Tillsätt nudlar
3

Vänd ner teriyakisås, kokvatten [1/2 dl | 1 dl] och nudlar i stekpannan.

Smaka av med salt och peppar.

TIPS: Tillsätt mer kokvatten om såsen verkar för tjock.

Servera
4

Lägg upp nudlar och kyckling i skålar.

Garnera med salladslök.