Var påsen med ingredienser tung? Vi beklagar, men vi kunde inte låta bli att fylla kvällens recept med ett hav av fantastiska råvaror. Vi fyller tallrikarna med fluffigt jasminris, teriyaki-stekta kikärtor med sesamfrön, sockerärtor blandade med ponzusdressing, picklad rädisa, strimlad rödkål och krämig sesammajonnäs.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Kikärtor
75
Teriyakisås
(Innehåller Gluten, Vete, Soja)
75
Sockerärtor
7.5
Ponzudressing
(Innehåller Vete, Soja, Gluten, Sulfiter)
10
Sesamfrön
(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)
75
Rädisor
150
Jasminris
50
Svart sesammajonnäs
(Innehåller Senap, Soja, Gluten, Vete, Sesam, Ägg)
75
Rödkål, förskuren
1
Lime
3
Vatten (steg 1)
½
Salt (steg 1)
½
Socker (steg 2)
¼
Salt (steg 2)
¼
Salt (steg 4)
1
Vatten (steg 5)
Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].
Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min.
Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min, tills riset är mjukt.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Under tiden, skär rädisor i tunna skivor.
Blanda all limejuice, salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] och socker [1/2 tsk I 1 tsk] i en liten skål. Häll av lagen innan servering.
Under tiden, halvera sockerärtor [1/2 påse, 2P] på längden och blanda dem med ponzudressing [½ paket, 2P] i en liten skål.
Ställ åt sidan tills servering.
Hetta upp en stekpanna med medelhög värme.
Rosta sesamfrön i 2-3 min, tills gyllene, och lägg över dem i en skål.
Häll av kikärtor.
Hetta upp en skvätt olivolja i stekpannan på medelhög värme.
Stek kikärtor i 2-3 min, eller tills genomvarma.
Rör i teriyakisås och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], och ställ åt sidan.
Blanda sesammajonnäs och vatten [1 msk I 2 msk] i en liten skål.
Lägg upp ris i skålar.
Toppa med teriyaki-stekta kikärtor, picklade rädisor, ponzu-sockerärtor och rödkål.
Strö sesamfrön på kikärtorna.
Ringla över sesammajonnäs.