Teriyaki-stekta kikärtor
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Teriyaki-stekta kikärtor

Teriyaki-stekta kikärtor

med ponzu-sockerärtor och sesammajonnäs

Var påsen med ingredienser tung? Vi beklagar, men vi kunde inte låta bli att fylla kvällens recept med ett hav av fantastiska råvaror. Vi fyller tallrikarna med fluffigt jasminris, teriyaki-stekta kikärtor med sesamfrön, sockerärtor blandade med ponzusdressing, picklad rädisa, strimlad rödkål och krämig sesammajonnäs.

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Mjölkfri
Allergener:
Gluten
Vete
Soja
Sulfiter
Sesam
Senap
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1

Kikärtor

75

Teriyakisås

(Innehåller Gluten, Vete, Soja)

½

Sockerärtor

7.5

Ponzudressing

(Innehåller Vete, Soja, Gluten, Sulfiter)

10

Sesamfrön

(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)

75

Rädisor

150

Jasminris

50

Svart sesammajonnäs

(Innehåller Senap, Soja, Gluten, Vete, Sesam, Ägg)

75

Rödkål, förskuren

1

Lime

Ingår inte i din leverans

3

Vatten (steg 1)

½

Salt (steg 1)

½

Socker (steg 2)

¼

Salt (steg 2)

¼

Salt (steg 4)

1

Vatten (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)668 kcal
Energi (kJ)2793 kJ
Fett23 g
varav mättat3 g
Kolhydrater91.7 g
varav socker16.8 g
Protein16.9 g
Salt5.9 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].

Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min.

Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min, tills riset är mjukt.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte! 

Pickla rädisor
2

Under tiden, skär rädisor i tunna skivor.

Blanda all limejuice, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och socker [1/2 tsk | 1 tsk] i en liten skål. Häll av lagen innan servering. 

Förbered ponzu-sockerärtor
3

Under tiden, halvera sockerärtor [1/2 påse, 2P] på längden och blanda dem med ponzudressing [½ paket, 2P] i en liten skål. 

Ställ åt sidan tills servering.

Stek kikärtor
4

Hetta upp en stekpanna med medelhög värme.

Rosta sesamfrön i 2-3 min, tills gyllene, och lägg över dem i en skål.

Häll av kikärtor.

Hetta upp en skvätt olivolja i stekpannan på medelhög värme.

Stek kikärtor i 2-3 min, eller tills genomvarma. Rör i teriyakisås och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], och ställ åt sidan.

Förbered dressing
5

Blanda sesammajonnäs och vatten [1 msk | 2 msk] i en liten skål.

Servera
6

Lägg upp ris i skålar.

Toppa med teriyaki-stekta kikärtor, picklade rädisor, ponzu-sockerärtor och rödkål.

Strö sesamfrön på kikärtorna.

Ringla över sesammajonnäs.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image