Teriyakiglaserat fläsk
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Teriyakiglaserat fläsk

Teriyakiglaserat fläsk

med kål- och rädissallad och asiatisk majonnäs

Teriyakisås är en japansk sås som kännetecknas av sin sötsura smak. I kväll skär vi fläskkotletter i strimlor och steker dem med teriyakisås. Vi serverar vår japanska fläsk teriyaki med kål- och rädissallad, och vitlöksris. Vi toppar härligheterna med sesamfrön och asiatisk majonnäs.

Taggar:
Snabb
Mjölkfri
Allergener:
Gluten
Vete
Soja
Sesam
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Skivad fläskkotlett

75 g

Teriyakisås

(Innehåller Gluten, Vete, Soja)

1 st

Vitlöksklyfta

150 g

Jasminris

75 g

Rödkål, förskuren

75 g

Rädisor

10 g

Sesamfrön

(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)

1 st

Morot

½ st

Lime

50 g

Asiatisk majonnäs

(Innehåller Sesam, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Vete)

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 1)

3 dl

Vatten (steg 1)

½ msk

Olivolja (steg 1)

½ msk

Olivolja (steg 4)

½ msk

Olivolja (steg 5)

¼ tsk

Salt (steg 5)

½ dl

Vatten (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3374 kJ
Energi (kcal)806 kcal
Fett38.6 g
varav mättat6.9 g
Kolhydrater80.6 g
varav socker16.1 g
Protein34.2 g
Salt4.7 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris 
1

Finhacka eller pressa vitlök.

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en medelstor kastrull på medelhög värme. Fräs vitlök i 30 sek, eller tills väldoftande.

Tillsätt vatten [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och salt [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min. 

Ta av från värme och låt vila under lock tills servering. 

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered råvaror
2

Skär rädisor i tunna skivor.

Skala morot (oskalad) i långa band med en potatisskalare.

Skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor.

Skär kött
3

Skär kött i 2 cm tjocka strimlor på en separat skärbräda.

Stek kött
4

Hetta upp olivolja [1/2 msk I 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek kött och en nypa salt i 3–4 min, eller tills gyllene och genomstekt.

Rör i teriyakisås och vatten [1/2 dl I 1 dl].

TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Blanda sallad
5

Under tiden, blanda rödkål, rädisa, morot, en generös skvätt limesaft, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en medelstor skål.

Servera
6

Lägg upp ris i skålar.

Toppa med kött, sallad och en klick asiatisk majonnäs. 

Strö över sesamfrön.