Pulled beef-chili och rostad potatis
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pulled beef-chili och rostad potatis

Pulled beef-chili och rostad potatis

med avokadotärningar och goudaost

Ingen tackar väl nej till en mustig gryta där köttet simrat tills det blir helt mört? Men det kan vara svårt att få tiden att räcka till en vardagkväll. Med vår färdiga pulled beef slipper du vänta flera timmar på att din mexikanska chili ska bli färdig. Vi tillagar den i en smakrik sås med morot, lök, cajunkryddor, enchiladasås och ketchup och serverar den med ugnsrostad potatis. Mild avokado, krispig salladslök och riven gouda blir en perfekt topping.

Allergener:
Sulfiter
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Köttbuljong

1 st

Avokado

50 g

Enchiladasås

500 g

Potatis

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

50 g

Riven gouda

(Innehåller Mjölk)

½ st

Lök

1 st

Morot

1 st

Salladslök

300 g

Pulled beef

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till potatis

1 msk

Olja till stekning

1 msk

Ketchup till sås

¼ tsk

Salt till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2906 kJ
Energi (kcal)695 kcal
Fett29.8 g
varav mättat11 g
Kolhydrater58.5 g
varav socker12 g
Protein13.6 g
Salt7.1 g

Instruktioner

Rosta potatis
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i så tunna skivor som möjligt och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.

Blanda med olivolja, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och knaprig.

Förbered grönsaker
2

Finhacka lök.

Riv morot (oskalad) grovt.

Laga pulled beef
3

Hetta upp olivolja i en kastrull på medelvärme.

Stek morot och lök i 3–4 min, eller tills mjuka.

Tillsätt Ay Cajun-ba och stek i ytterligare 1 min.

Tillsätt pulled beef (och sky från förpackningen) och köttbuljong och sjud under lock i 10–12 min.

Tärna avokado
4

Under tiden, skär salladslök i tunna skivor.

Halvera och kärna ur avokado.Gröp ur med en sked, och tärna i 2 cm stora bitar. Krydda med en nypa salt.

Tillsätt enchiladasås
5

Använd 2 gafflar för att riva köttet tills det är helt strimlat.

Rör ner enchiladasås och ketchup i pulled beef och sjud i 2–3 min, tills genomvarmt.

Smaka av med salt och en nypa peppar.

Servera
6

Lägg upp pulled beef-chili och potatis i skålar.

Toppa chili med avokado, salladslök och goudaost.