Förvandla vardagskvällen till en fest med härliga tortillas! Mjuka tortillas fylls med spicy cajundressing, tomat, sallad och ljuvliga biffar som innehåller nötfärs och vår egen Tex-Mex kryddblandning. Krispig klyftpotatis är ett perfekt tillbehör. En vardagsfavorit som passar bra även på helgen.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
250
Nötfärs
2
Tortillabröd
(Innehåller Gluten, Vete)
5
Tex-Mex
1
Sallad
1
Tomat
4
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
25
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
300
Potatis
75
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
½
Salt (steg 2)
Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft.
Skär potatis (oskalad) i 1 cm klyftor och placera på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt och peppar.
Rosta i ugnen i 25-30 min, eller tills gyllene.
Blanda nötfärs, Tex-Mex och salt [1/2 tsk I 1 tsk] i en stor skål.
Forma färs till biffar (1 per person).
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek biffar i 4-5 min per sida, eller tills precis genomstekta.
VIKTIGT: Biffarna är färdiglagade när de inte längre är rosa i mitten.
Under tiden, skär tomat i 1 cm skivor.
Bryt av salladsblad.
Blanda Ay Cajun-ba, majonnäs, yoghurt, en nypa salt och peppar i en liten skål.
Värm tortillas täckta med folie i ugnen i 4-5 min, när det återstår 5 min av potatisens tillagningstid.
Bre cajundressing på en fjärdedel av varje tortilla.
Placera med tomat, salladsblad och biffar ovanpå, och vik ihop tortillan till en trekant.
Servera med klyftpotatis och resterande dressing.