Den kulinariska resan går till Mexico, och bjuder på Tex Mex-inspirerad nötfärspasta med paprika, salladslök, tomater och mornaysås. Kvällens pasta är rörformad Rigatoni, som är känd för att vara en riktig såstjuv. Vi blandar pasta med nötfärs, sås och grönsaker i stekpannan, och så är maten färdig.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Rigatoni
(Innehåller Vete, Gluten Kan innehålla Soja)
250
Nötfärs
5
Tex-Mex
1
Paprika
1
Salladslök
½
Krossade tomater, vitlök & lök
100
Mornaysås
(Innehåller Mjölk)
4
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
1
Chiliflakes
½
Olivolja (steg 2)
¼
Salt (steg 2)
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Koka pasta i 11-12 min eller tills 'al dente'.
När pastan är färdig, skopa upp kokvatten [1/2 dl | 1 dl] i en kopp och ställ åt sidan. Häll av resten av vattnet, lägg tillbaka pasta i kastrullen och ringla eventuellt över lite olivolja.
TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.
TIPS: ‘Al dente’ betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.
Hetta upp olivolja [1/2 msk I 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek nötfärs, Tex-Mex och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i 4-5 min, tills brynt. Ställ åt sidan på en tallrik.
VIKTIGT: Nötfärsen är färdiglagad när det är utan inslag av rosa.
Kärna ur och tärna paprika i 1 cm stora bitar.
Skär salladslök i tunna skivor, dela upp de vita och de gröna.
Hetta upp samma stekpanna på medelhög värme (inklusive köttsaft) och tillsätt en skvätt olivolja vid behov.
Stek paprika och vit salladslök i 2-3 min, tills de börjar mjukna.
Rör i krossade tomater [1/2 paket, 2P], mornaysås, nötfärs, Ay Cajun-ba och en generös nypa chili flakes, och sänk till medelvärme.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Tillsätt pasta och sparat kokvatten till såsen. Sjud i ytterligare 1-2 min, tills såsen har tjocknat något.
Smaka av med salt och peppar.
Lägg upp Tex Mex-inspirerad nötfärspasta i skålar.
Garnera med grön salladslök och en nypa chili flakes.