Tex Mex-inspirerad nötfärspasta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tex Mex-inspirerad nötfärspasta

Tex Mex-inspirerad nötfärspasta

med kryddad gräddsås och färsk salladslök

Den kulinariska resan går till Mexico, och bjuder på Tex Mex-inspirerad nötfärspasta med paprika, salladslök, tomater och mornaysås. Kvällens pasta är rörformad Rigatoni, som är känd för att vara en riktig såstjuv. Vi blandar pasta med nötfärs, sås och grönsaker i stekpannan, och så är maten färdig.

Taggar:
Snabb
Allergener:
Vete
Gluten
Mjölk
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1

Rigatoni

(Innehåller Vete, Gluten Kan innehålla Soja)

250

Nötfärs

5

Tex-Mex

1

Paprika

1

Salladslök

½

Krossade tomater, vitlök & lök

100

Mornaysås

(Innehåller Mjölk)

4

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

1

Chiliflakes

Ingår inte i din leverans

½

Olivolja (steg 2)

¼

Salt (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)727 kcal
Energi (kJ)3041 kJ
Fett24.6 g
varav mättat10.4 g
Kolhydrater82.1 g
varav socker25.2 g
Protein41.4 g
Salt3.5 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka pasta
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Koka pasta i 11-12 min eller tills 'al dente'.

När pastan är färdig, skopa upp kokvatten [1/2 dl | 1 dl] i en kopp och ställ åt sidan. Häll av resten av vattnet, lägg tillbaka pasta i kastrullen och ringla eventuellt över lite olivolja. 

TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. 

TIPS: ‘Al dente’ betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Stek nötfärs
2

Hetta upp olivolja [1/2 msk I 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek nötfärs, Tex-Mex och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i  4-5 min, tills brynt. Ställ åt sidan på en tallrik.

VIKTIGT: Nötfärsen är färdiglagad när det är utan inslag av rosa. 

Förbered grönsaker
3

Kärna ur och tärna paprika i 1 cm stora bitar.

Skär salladslök i tunna skivor, dela upp de vita och de gröna.

Koka köttfärssås
4

Hetta upp samma stekpanna på medelhög värme (inklusive köttsaft) och tillsätt en skvätt olivolja vid behov.

Stek paprika och vit salladslök i  2-3 min, tills de börjar mjukna.

Rör i krossade tomater [1/2 paket, 2P], mornaysås, nötfärs, Ay Cajun-ba och en generös nypa chili flakes, och sänk till medelvärme. 

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Tillsätt pasta
5

Tillsätt pasta och sparat kokvatten till såsen. Sjud i ytterligare 1-2 min, tills såsen har tjocknat något.

Smaka av med salt och peppar.

Servera
6

Lägg upp Tex Mex-inspirerad nötfärspasta i skålar.

Garnera med grön salladslök och en nypa chili flakes.