Den kulinariska resan går till Mexiko, och bjuder på Tex Mex-inspirerad nötfärspasta med paprika, salladslök, tomater och mornaysås. Kvällens pasta är rigatoni, som är känd för att vara en riktig såstjuv. Vi blandar pasta med nötfärs, sås och grönsaker i stekpannan, och så är maten färdig.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
100 g
Mornaysås
(Innehåller Mjölk)
½ paket
Krossade tomater, vitlök & lök
225 g
Nötfärs
1 paket
Rigatoni
(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Soja, Senap)
4 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
5 g
Tex-Mex
½ g
Chiliflakes
1 st
Paprika
1 st
Salladslök
½ dl
Sparat pastavatten
½ msk
Olja till stekning
¼ tsk
Salt till sås
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Koka pasta i 11–12 min, eller tills ”al dente”. Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten i en kopp.
Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen. Ringla eventuellt lite olivolja över pastan, så att den inte klibbar ihop.
TIPS: 1) Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. 2) ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.
Skär paprika i 2 cm stora bitar.
Skär salladslök diagonalt i tunna skivor.
Hett upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek färs, paprika, Tex-Mex och Ay Cajun-ba i 4–5 min, eller tills brynta.
VIKTIGT: Färsen är färdiglagad när den är utan inslag av rosa.
Rör ner krossade tomater, mornaysås, salt och en generös nypa chiliflakes med färsen.
Sänk till medelvärme och sjud tills pastan har kokat färdigt.
Rör sedan i pasta och sparat pastavatten med såsen.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Lägg upp pasta i skålar.
Garnera med salladslök och en nypa chiliflakes.