Den kulinariska resan går till Mexico, och bjuder på klassiska tacos med välkända tillbehör. Vi steker nötfärs med Tex-Mex kryddor och BBQ-sås, som ger en spännande twist till köttet. Låt alla i familjen bygga sina egna tacos med den goda nötfärsen, tomat, riven morot och mozzarella.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
250
Nötfärs
8
Minitortillas
(Innehåller Gluten, Vete)
5
Tex-Mex
1
Lök
1
Tomat
50
Riven mozzarella
(Innehåller Mjölk)
60
Salladsmix
1
Morot
30
BBQ-sås
(Innehåller Sulfiter, Senap)
Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Finhacka lök. Riv morot (oskalad). Finhacka tomat.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek nötfärs under omrörning i 3-4 min, eller tills brynt.
Tillsätt lök och stek i 2-3 min.VIKTIGT: Köttet är färdiglagad när det är genomstekt och utan inslag av rosa.
Packa in minitortillas i folie och värm i ugnen i 4-5 min.
Blanda ner Tex-Mex och en skvätt vatten* i stekpannan med färsen, och stek i 1 min. Ta av från värme och blanda ner BBQ-sås [1/2 paket, 2P]. Smaka av med salt* och peppar*. Skölj salladsmix.
Ställ fram alla ingredienser på bordet. Lägg upp salladsmix, Tex-Mex nötfärs, tomat och riven morot på tortillas. Toppa med mozzarella.