Thailändsk grön räkcurry
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Thailändsk grön räkcurry

Thailändsk grön räkcurry

med färsk basilika och vitlöksolja

Currypasta är en stapelvara i det thailändska köket och ger kvällens snabba middag fantastisk smak. Förutom grön currypasta innehåller den krämiga kokossåsen räkor och spenat och smaksätts med vår egen kryddblandning Ga-Laksa. Vi serverar den med jasminris och tunt skivad morot med en skvätt limesaft och toppar med färsk chili, basilika, sesamfrön och vitlöksolja.

Taggar:
Snabb
Laga mig först
Allergener:
Kräftdjur
Sesam

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Räkor

(Innehåller Kräftdjur)

150 g

Jasminris

4 g

Ga-Laksa

40 g

Grön currypasta

10 g

Sesamfrön

(Innehåller Sesam Kan innehålla Vete, Korn, Nötter, Gluten, Spelt, Kamut, Jordnötter, Havre, Råg)

250 ml

Kokosmjölk

1 portionspåse

Basilika

30 g

Spenat

1 st

Morot

½ st

Lime

½ st

Röd chili

1 st

Vitlöksklyfta

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

1 msk

Olivolja (steg 3)

1 dl

Vatten (steg 3)

½ efter behov

Salt (steg 3)

¼ tsk

Socker (steg 3)

2 msk

Olivolja (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3295 kJ
Energi (kcal)787 kcal
Fett47.7 g
varav mättat22.9 g
Kolhydrater71.1 g
varav socker7.4 g
Protein18.4 g
Salt5.6 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].

Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.

Blanda morotssallad
2

Skölj och finhacka spenat.

Skala morot i långa band med en potatisskalare och finhacka den sista innersta biten.

Halvera lime [1/2 st, 2P].

Blanda morot, limesaft [1 msk | 2 msk] och en nypa salt i en medelstor skål.

Laga sås
3

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelvärme

Krydda räkor med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].

Tillsätt kokosmjölk, räkor, grön currypasta, spenat, Ga-Laksa, vatten [1 dl | 2 dl], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och socker [1/4 tsk | 1/2 tsk] till pannan.

Sjud i 3–4 min, tills allt är blandat och såsen börjar tjockna något.

TIPS: Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten.

Hacka vitlök och chili
4

Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.

Kärna ur och finhacka chili [1/2 st, 2P].

Gör vitlöksolja
5

Blanda vitlök, olivolja [2 msk | 4 msk], en nypa salt och peppar i en liten skål.

Servera
6

Lägg upp ris och morotssallad i djupa tallrikar.

Toppa ris med räkor och sås.

Riv basilikablad över rätten.

Garnera med chili och sesamfrön och ringla över vitlöksolja.

TIPS: Skippa chili, eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.