Currypasta är en stapelvara i det thailändska köket och ger kvällens snabba middag fantastisk smak. Förutom grön currypasta innehåller den krämiga kokossåsen räkor och spenat och smaksätts med vår egen kryddblandning Ga-Laksa. Vi serverar den med jasminris och tunt skivad morot med en skvätt limesaft och toppar med färsk chili, basilika, sesamfrön och vitlöksolja.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Lime
½ st
Röd chili
150 g
Jasminris
40 g
Grön currypasta
30 g
Spenat
4 g
Ga-Laksa
150 g
Räkor
(Innehåller Kräftdjur)
1 st
Vitlöksklyfta
1 portionspåse
Basilika
1 st
Morot
180 ml
Kokosmjölk
10 g
Sesamfrön
(Innehåller Sesam Kan innehålla Vete, Korn, Nötter, Gluten, Spelt, Kamut, Jordnötter, Havre, Råg)
3 dl
Vatten till ris
½ tsk
Salt till ris
1 msk
Olja till stekning
¼ tsk
Salt till räkor
1 dl
Vatten till sås
¼ tsk
Salt till sås
¼ tsk
Socker till sås
2 msk
Olja till dressing
Koka upp en medelstor kastrull med vatten.
Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.
Skölj och finhacka spenat.
Skala morot i långa band med en potatisskalare och finhacka den sista innersta biten.
Halvera lime.
Blanda morot, limesaft och en nypa salt i en medelstor skål.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelvärme
Krydda räkor med salt.
Tillsätt kokosmjölk, räkor, grön currypasta, spenat, Ga-Laksa, vatten, salt och socker till pannan.
Sjud i 3–4 min, tills allt är blandat och såsen börjar tjockna något.
TIPS: Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten.
Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.
Kärna ur och finhacka chili.
Blanda vitlök, olivolja och en nypa salt och peppar i en liten skål.
Lägg upp ris och morotssallad i djupa tallrikar.
Toppa ris med räkor och sås.
Riv basilikablad över rätten.
Garnera med chili och sesamfrön och ringla över vitlöksolja.
TIPS: Skippa chili, eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.