Thailändsk röd kikärtscurry
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Thailändsk röd kikärtscurry

Thailändsk röd kikärtscurry

med rostad lök och chili- och vitlöksolja

Den här vegetariska kikärtscurryn är så god och smakrik att det nästan låter för bra för att vara sant att du svänger ihop den på dygt en kvart! Men det är faktiskt sant – medan vi kokar basmatiris steker vi kikärtor och paprika och låter dem sedan puttra i en krämig kokossås med röd curry, vår egen kryddblandning Milda Mahal, spenat, soja och lime. Sedan toppar vi med färsk koriander, rostad lök och en kryddig chili- och vitlöksolja.

Taggar:
Supersnabb
Snabb
Vegetarisk
Mjölkfri
Plantbaserat
Allergener:
Vete
Soja
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 paket

Kikärtor

30 g

Röd currypasta

250 ml

Kokosmjölk

150 g

Basmatiris

30 g

Spenat

1 st

Paprika

1 st

Vitlöksklyfta

1 portionspåse

Koriander

1 g

Chiliflakes

4 g

Milda Mahal

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

½ st

Rostad lök

(Innehåller Gluten, Vete)

½ st

Lime

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

1 msk

Olivolja (steg 2)

2 msk

Olivolja (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3784 kJ
Energi (kcal)904 kcal
Fett51.5 g
varav mättat24.4 g
Kolhydrater87.6 g
varav socker9.4 g
Protein17.7 g
Salt5.8 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].

Rör i ris och salt [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered grönsaker
2

Under tiden, skär paprika i 1 cm tunna skivor.

Halvera lime [1/2 st, 2P]. 

Finhacka eller pressa vitlök. 

Häll av kikärtor. 

Skölj spenat. 

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek kikärtor och paprika i 3–4 min, tills något mjuka. 

Laga sås
3

Tillsätt röd currypasta och Milda Mahal till stekpannan. Stek i 30 sek, tills väldoftande.

Rör ner sojasås, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och kokosmjölk. Sänk till medelvärme och sjud i 1–2 min, tills tjocknat.

Under tiden, blanda chiliflakes, vitlök, olivolja [2 msk | 4 msk] och en nypa salt i en liten skål.

Rör ner spenat och limesaft [1 msk | 2 msk] i såsen precis innan servering.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Servera
4

Lägg upp ris och curry i skålar.

Riv över korianderblad.

Garnera med rostad lök [1/2 paket, 2P] och toppa med chili- och vitlöksolja.