Den här vegetariska kikärtscurryn är så god och smakrik att det nästan låter för bra för att vara sant att du svänger ihop den på dygt en kvart! Men det är faktiskt sant – medan vi kokar basmatiris steker vi kikärtor och paprika och låter dem sedan puttra i en krämig kokossås med röd curry, vår egen kryddblandning Milda Mahal, spenat, soja och lime. Sedan toppar vi med färsk koriander, rostad lök och en kryddig chili- och vitlöksolja.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 paket
Kikärtor
30 g
Röd currypasta
250 ml
Kokosmjölk
150 g
Basmatiris
30 g
Spenat
1 st
Paprika
1 st
Vitlöksklyfta
1 portionspåse
Koriander
1 g
Chiliflakes
4 g
Milda Mahal
25 ml
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
½ st
Rostad lök
(Innehåller Gluten, Vete)
½ st
Lime
3 dl
Vatten (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 1)
1 msk
Olivolja (steg 2)
2 msk
Olivolja (steg 3)
¼ tsk
Salt (steg 3)
Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].
Rör i ris och salt [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Under tiden, skär paprika i 1 cm tunna skivor.
Halvera lime [1/2 st, 2P].
Finhacka eller pressa vitlök.
Häll av kikärtor.
Skölj spenat.
Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek kikärtor och paprika i 3–4 min, tills något mjuka.
Tillsätt röd currypasta och Milda Mahal till stekpannan. Stek i 30 sek, tills väldoftande.
Rör ner sojasås, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och kokosmjölk. Sänk till medelvärme och sjud i 1–2 min, tills tjocknat.
Under tiden, blanda chiliflakes, vitlök, olivolja [2 msk | 4 msk] och en nypa salt i en liten skål.
Rör ner spenat och limesaft [1 msk | 2 msk] i såsen precis innan servering.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Lägg upp ris och curry i skålar.
Riv över korianderblad.
Garnera med rostad lök [1/2 paket, 2P] och toppa med chili- och vitlöksolja.