Thousand island-räkbowl
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Thousand island-räkbowl

Thousand island-räkbowl

med cajunkryddad potatis

Upplev det bästa från det amerikanska köket med vår kryddiga räkbowl med klyftpotatis och sallad. I denna lättlagade rätt är det den klassiska thousand island-såsen från regionen med samma namn på gränsen mellan USA och Kanada som blir pricken över i.

Taggar:
Under 650 kcal
Laga mig först
Allergener:
Kräftdjur
Senap
Ägg
Sulfiter
Mjölk
Soja

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Potatis

150 g

Räkor

(Innehåller Kräftdjur)

4 g

Harissakrydda

1 st

Paprika

1 st

Citron

25 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

75 g

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

1 st

Salladslök

1 st

Worcestershiresås

(Innehåller Soja)

200 g

Romansallad

1 st

Vitlöksklyfta

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till potatis

2 msk

Ketchup till sås

¼ tsk

Salt till sås

¼ tsk

Salt till räkor

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)1902 kJ
Energi (kcal)455 kcal
Fett12.8 g
varav mättat2.4 g
Kolhydrater66.6 g
varav socker17.3 g
Protein19.1 g
Salt4.7 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta potatis
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 2 cm breda klyftor och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, Ay Cajun-ba, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Förbered grönsaker
2

Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.

Ansa sallad, separera salladsbladen och skär i tunna skivor.

Tärna paprika i 1 cm stora bitar.

Skär salladslök i tunna skivor.

Halvera citron.

Gör sås
3

Blanda yoghurt, majonnäs, ketchup, salt, worcestershiresås, salladslök, en generös skvätt citronsaft och en nypa peppar i en liten skål. Ställ åt sidan.

Stek räkor
4

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Tillsätt räkor och vitlök och krydda med salt och harissakrydda.

Stek i 1–2 min per sida, eller tills gyllene och genomstekta.

TIPS: Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten.

Blanda sallad
5

Blanda hälften av såsen, sallad och paprika i en stor skål precis innan servering.

Servera
6

Lägg upp sallad och potatis i djupa tallrikar.

Toppa med räkor och servera med resterande sås som dipp.