Upplev det bästa från det amerikanska köket med vår kryddiga räkbowl med klyftpotatis och sallad. I denna lättlagade rätt är det den klassiska thousand island-såsen från regionen med samma namn på gränsen mellan USA och Kanada som blir pricken över i.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
500 g
Potatis
150 g
Räkor
(Innehåller Kräftdjur)
4 g
Harissakrydda
1 st
Paprika
1 st
Citron
25 g
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
4 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
75 g
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
1 st
Salladslök
1 st
Worcestershiresås
(Innehåller Soja)
200 g
Romansallad
1 st
Vitlöksklyfta
½ tsk
Salt till potatis
2 msk
Ketchup till sås
¼ tsk
Salt till sås
¼ tsk
Salt till räkor
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 2 cm breda klyftor och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, Ay Cajun-ba, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.
TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.
Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.
Ansa sallad, separera salladsbladen och skär i tunna skivor.
Tärna paprika i 1 cm stora bitar.
Skär salladslök i tunna skivor.
Halvera citron.
Blanda yoghurt, majonnäs, ketchup, salt, worcestershiresås, salladslök, en generös skvätt citronsaft och en nypa peppar i en liten skål. Ställ åt sidan.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt räkor och vitlök och krydda med salt och harissakrydda.
Stek i 1–2 min per sida, eller tills gyllene och genomstekta.
TIPS: Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten.
Blanda hälften av såsen, sallad och paprika i en stor skål precis innan servering.
Lägg upp sallad och potatis i djupa tallrikar.
Toppa med räkor och servera med resterande sås som dipp.