Tikka masala-grillost i naanbröd
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tikka masala-grillost i naanbröd

Tikka masala-grillost i naanbröd

2 portioner | med aprikoschutney & dressing

Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 2 personer ingår. Denna lyxiga lunchmacka är inspirerad av det indiska köket och består av varmt naanbröd som vi fyller med tikka masala-kryddad grillost i aprikosglaze. Tillsammans med sallad och krämig yoghurtdressing blir det en snabb och god lunch.

Allergener:
Vete
Gluten
Mjölk
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

2 st

Naanbröd

(Innehåller Vete, Gluten, Mjölk)

200 g

Grillost

(Innehåller Mjölk)

100 g

Romansallad

150 g

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

1 st

Rödlök

30 g

Tikka masala

50 g

Aprikoschutney

(Innehåller Senap)

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till dressing

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3481 kJ
Energi (kcal)832 kcal
Fett38 g
varav mättat24.5 g
Kolhydrater84.2 g
varav socker16.4 g
Protein39.6 g
Salt6 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Värm naanbröd
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Värm naanbröd i ett foliepaket i ugnen i 4–5 min.

Stek grillost
2

Tärna grillost i 2 cm stora bitar. Vänd grillost med tikka masala i en medelstor skål.

Skär rödlök i tunna skivor. Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek grillost, rödlök och tikka masala i 4–5 min, eller tills gyllene. Vänd då och då.

Tillsätt aprikoschutney och vänd runt tills osten är täckt. Ställ åt sidan på en tallrik.

Blanda yoghurt
3

Under tiden, skölj sallad. Ansa sallad och separera salladsbladen.

Blanda yoghurt, salt och en nypa peppar i en liten skål.

Servera
4

Fördela yoghurt i mitten på varje naanbröd.

Toppa ena sidan med sallad, grillost och lök och vik över den andra sidan till en sandwich.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image