Ikväll går den kulinariska resan till Indien, och vi lagar en en fantastisk Tikka Masala, fyld med massor av underbara ingredienser. Blomkål, ingefära, vitlök, tomat & grädde skapar en underbara gryta! Vi toppar med chili och en både söt & syrlig aprikoschutney!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Lök
1 st
Vitlöksklyfta
½ st
Ingefära
2 st
Tomat
275 g
Blomkål
60 g
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
½ burk
Tomatpuré
30 g
Tikka masala
1 paket
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
½ st
Röd chili
1 portionspåse
Koriander
50 g
Aprikoschutney
(Innehåller Senap)
100 g
Trefärgad quinoa
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten*. Tillsätt quinoa och koka upp. Sänk till medelvärme och koka tills fröna har blivit dubbelt så stora, 12-15 min. Häll av i en sil, lägg tillbaka quinoan i kastrullen. Täck med lock och ställ åt sidan.
Finhacka lök. Hetta upp en skvätt olivolja* i en djup stekpanna på medelhög värme. Stek lök under omrörning, 2-3 min. Skär blomkål i 2 cm stora bitar. Skala och finhacka ingefära [1/2 st, 2P]. Finhacka eller pressa vitlök. Grovhacka tomat.
Tillsätt blomkål till stekpannan och stek i ytterligare 3-4 min, eller tills blomkål börjar att få färg. Tillsätt ingefära, vitlök och tomat och stek i ytterligare 2-3 min. Grovhacka koriander. Skölj spenat.
Tillsätt tomatpuré [1/2 burk , 2 P], tikka masala och hälften av koriandern till stekpannan. Stek under omrörning, 2-3 min. Rör i matlagningsgrädde, och smaka av med salt* och peppar*. Sjud i 6-8 min, tills såsen har tjocknat och blomkålen är lagom mjuk. TIPS: Smaka på blomkålen efter några min för att kontrollera konsistensen.
Tillsätt spenat till stekpannan under omrörning tills den är mjuk. Halvera chili [1/2 st, 2P], kärna ur och finhacka.
Lägg upp quinoa på en sida av skålen och tikka masala på andra sidan. Garnera med chili och resterande koriander. Servera med aprikoschutney.