Tikka masala på kikärtor
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tikka masala på kikärtor

Tikka masala på kikärtor

med korianderchips och svalkande yoghurt

Många tänker på tikka masala som en indisk klassiker, men visste du att rätten troligen härstammar från Storbritannien? Oavsett vad är det en lättlagad och supergod middag, och den här vegetariska varianten blir extra lyxig av att serveras med korianderrostade pitachips och gurksallad.

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Lime

1 portionspåse

Koriander

1 st

Tortillabröd

(Innehåller Gluten, Vete)

1 paket

Kikärtor

10 g

Ingefärspasta

4 g

Curry-On

1 st

Gurka

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

75 g

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

150 g

Basmatiris

30 g

Tikka masala

1 burk

Tomatpuré

1 st

Lök

4 g

Milda Mahal

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

1 msk

Smör till stekning

¼ tsk

Salt till lök

2 dl

Vatten till sås

2 msk

Olja till örtolja

½ tsk

Salt till örtolja

¼ tsk

Salt till sås

1 tsk

Socker till sås

¼ msk

Olja till grönsaker

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)4353 kJ
Energi (kcal)1040 kcal
Fett54 g
varav mättat25.1 g
Kolhydrater118.1 g
varav socker14.2 g
Protein23.2 g
Salt6.5 g

Instruktioner

Koka ris
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.

Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Laga sås
2

Under tiden, finhacka lök.

Hetta upp smör i en stor stekpanna på medelvärme. Stek lök med salt i 5–6 min, tills mjuk.

Tillsätt ingefärspasta, Milda Mahal, Curry-On, tikka masala och tomatpuré och stek i ytterligare 2 min.

Tillsätt vatten och koka upp. Täck med lock och sjud på medellåg värme i 10 min.

Förbered råvaror
3

Häll av och skölj kikärtor medan såsen sjuder.

Skär lime i klyftor.

Tärna gurka i 1 cm stora bitar.

Finhacka koriander (spara några hela blad till garnering).

Skär tortillas i 3 cm breda band.

Rosta tortillachips
4

Blanda hälften av den hackade koriandern, olivolja, salt och en nypa peppar i en liten skål.

Placera tortillaband i ett lager på en plåt med bakplåtspapper och ringla över korianderolja.

Rosta i ugnen tills gyllene och krispiga, 4–6 min.

TIPS: Håll ett öga på dem så de inte bränns vid.

Tillsätt kikärtor
5

Tillsätt kikärtor, matlagningsgrädde, salt och socker när såsen har sjudit i 10 min. Sjud i ytterligare 5–6 min utan lock.

Smaka av med en skvätt limesaft och salt och ta av pannan från värme.

Under tiden, blanda gurka, resterande koriander, olivolja, resterande limsaft och en nypa salt i en medelstor skål.

Servera
6

Lägg upp tikka masala i djupa tallrikar och toppa med en generös klick yoghurt och korianderblad.

Servera med tortillachips, basmatiris, gurka och resterande yoghurt.