Spaghetti och köttfärssås
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Spaghetti och köttfärssås

Spaghetti och köttfärssås

med färsk zucchini och basilika

En mexikansk klassiker som hela familjen kommer att älska. Chili con carne med svarta bönor, krossade tomater, rödlök och Tex-Mex kryddor. Serveras med krispiga tortillachips, mild mozarella, spicy jalapeño och en krämig srirachadressing.

Taggar:
Snabb
Barnvänlig
Allergener:
Mjölk
Gluten
Vete
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

100 g

Mornaysås

(Innehåller Mjölk)

225 g

Nötfärs

1 st

Zucchini

4 g

Medelhavets Pärla

1 paket

Krossade tomater, vitlök & lök

4 g

Kycklingbuljong

1 paket

Spaghetti

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Soja)

1 portionspåse

Basilika

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olja till stekning

1 tsk

Socker till dressing

½ tsk

Salt till dressing

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3480 kJ
Energi (kcal)832 kcal
Fett37.2 g
varav mättat16.7 g
Kolhydrater86.5 g
varav socker18.7 g
Protein42.8 g
Salt5.3 g

Instruktioner

Förbered jalapeño
1

Skär hälften av jalapeño i tunna skivor och finhacka resten. TIPS: Kärna ur chili först så blir det mindre starkt.

Stek nötfärs
2

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor kastrull på medelhög värme. Tillsätt nötfärs, Tex-Mex, salt och peppar. Stek under omrörning, tills gyllene och genomstekt, 5-7 min.

Blanda srirachadressing
3

Blanda gräddfil och srirachasås efter smak i en liten skål. Krydda med salt och peppar.

Servera
4

Lägg upp chili i skålar. Toppa med srirachadressing, mozzarella, skivad jalapeño och koriander efter smak. Servera med tortillachips att dippa med.